18.4.2002 Hitaasti yrttien kanssa haudutettua kirjolohta

4 kpl 130-150 g:n palaa kirjolohen fileestä
valkoviiniä tai vettä
pari (ryväs)sipulia
laakerinlehti
tuoretta timjamia ja persiljaa muutama oksa
hiven karkeaa merisuolaa

lisäksi:

8-10 puikulaperunaa
tilliä, sipulihakkelusta
4 tomaattia
puolikas kurkkua
tilkka vettä ja rypsiöljyä

1. Kuori ja keitä puikulat kypsiksi.
2. Valmista haudutusliemi. Pilko sipulit ja yrttit ja keitä hetken aikaa.
3. Nosta annospaloiksi leikattu kirjolohi liemeen. Lientä täytyy olla niin paljon että palat nippanappa peittyvät
4. Sammuta lämmönlähde ja anna kalan kypsyä hitaasti jäähtyvässä liemessä.
5. Kalttaa tomaatiti ja kuori halutessasi kurkku. Leikkaa tomaatit paloiksi ja kurkku pieniksi tangoiksi. Hauduta niitä pienessä vesi-rypsiöljytilkassa pari minuuttia.
6. Puserra kypsät perunat siivilän tai perunapusertimen läpi ja lisää perunalumen joukkoon hienonnettua tilliä ja sipulia. Tarjoa kala perunalumen ja tomaatti-kurkkusalaatin kanssa.

- Toim. Kati Nappa, vieraana Kokkisodasta tuttu Markus Maulavirta

Lue myös:

    Uusimmat