Novak Djokovic jälleen Wimbledonin finaaliin: "Sydämeni on pakahtua"

Serbian Novak Djokovic pelasi itsensä Wimbledonin tennisturnauksessa miesten kaksinpelin loppuotteluun jo kolmatta kertaa peräkkäin. Miesten maailmanlistan ykköspelaaja päihitti perjantain välierässä turnauksessa 10. sijoitetun Kanadan Denis Shapovalovin erin 7–6 (7–3), 7–5, 7–5. Finaalipaikka on Djokovicin uran seitsemäs Wimbledonin tennisturnauksen historiassa.

Djokovic pääsee tavoittelemaan sunnuntaina pelattavassa loppuottelussa uransa kuudetta Wimbledonin mestaruutta. Tämän ohella serbialaispelaajan tähtäimessä on myös jo uran 20:s grand slam -voitto, johon aktiivipelaajista ovat aiemmin yltäneet Espanjan Rafael Nadal ja Sveitsin Roger Federer.

– Sydämeni on pakahtua joka kerta, kun pelissä on jotain historiallista. Se motivoi minua, totesi Djokovic ottelunsa jälkeen.

– Varsinkin tässä vaiheessa uraa minulle kaikista tärkein asia on grand slam -turnauksen voittaminen, serbialaispelaaja sanoi.

Berrettini eteni finaaliin lyömällä Hurkaczin

Seitsemänneksi sijoitettu Matteo Berrettini pelasi itsensä Djokovicin finaalivastustajaksi, kun italialaispelaaja kellisti perjantain toisessa välierässä 14. sijoitetun Puolan Hubert Hurkaczin erin 6–3, 6–0, 6–7 (3–7), 6–4. Voiton myötä Berrettinistä, 25, tuli samalla ensimmäinen italialaispelaaja, joka on yltänyt Wimbledonin kaksinpelin loppuotteluun.

– Tunsin olevani vahvempi pelaaja ja toistin sitä itselleni pelin aikana, totesi Berrettini ottelunsa jälkeen.

– Toistaiseksi tämä on ollut tähänastisen tennisurani paras päivä, mutta toivottavasti sunnuntaista tulee vielä parempi, Berrettini sanoi viitaten samalla tulevaan loppuotteluun.Italialaispelaaja on edellisen kerran voittanut miesten kaksinpelin grand slam -turnauksen vuonna 1976, jolloin Adriano Panatta valloitti Ranskan avoimen tennisturnauksen.

Hietaranta ja Costoulas tyttöjen nelinpelin välieriin

Wimbledonin tennisturnauksen tyttöjen nelinpelissä nähtiin suomalaismenestystä, kun Suomen Laura Hietaranta ja Belgian Sofia Costoulas etenivät välierävaiheeseen. Hietaranta ja Costoulas voittivat perjantain puolivälierässä niin ikään sijoittamattoman parin, Yhdysvaltojen Ashlyn Kruegerin ja Sveitsin Chelsea Fontenelin erin 5–7, 6–3, 10–6. Lauantain välierässä Hietaranta ja Costoulas kohtaavat toiseksi sijoitetun parin Linda Fruhvirtova (Tshekki)–Polina Kudermetova (Venäjä).

Lue myös:

    Uusimmat