"Ultimaattinen testi" – Wimbledonin ykkössijoitettu saa vastaansa maailmanlistan entisen ykköspelaajan

Wimbledonin tennisturnauksen naisten kaksinpelin ykkössijoitettu Ashleigh Barty jatkaa matkaansa välierävaiheeseen, kun australialaispelaaja kukisti tiistain puolivälieräottelussaan maannaisensa Ajla Tomljanovicin erin 6–1, 6–3.

– Ajla on uskomaton kilpailija. Minun piti yltää parhaimpaani, jotta pystyin voittamaan hänet. Uskon, että kaikki australialaiset maassamme ovat todella ylpeitä hänestä, tunnusti Barty ottelun jälkeen.

Barty saa välierissä vastaansa turnauksessa 25. sijoitetun Saksan Angelique Kerberin, joka päihitti omassa puolivälieräottelussaan 19. sijoitetun Tshekin Karolina Muchovan erin 6–2, 6–3. Vastus tulee olemaan tiukka, sillä Kerber on entinen naisten maailmanlistan ykkösnimi vuodelta 2016 ja Wimbledonin naisten kaksinpelin voittaja vuodelta 2018.

– Se tulee olemaan ultimaattinen testi, sillä "Angie" on menestynyt täällä aiemminkin, Barty kehui tulevaa vastustajaansa.

"Nautin joka hetkestä täällä"

Angelique Kerber eteni tiistaina neljännen kerran Wimbledonin tennisturnauksen välierävaiheeseen, kun Tshekin Muchova kukistui siis suoraan kahdessa erässä.

– Minä todella nautin joka hetkestä täällä. Ottelu oli tiukka ja vastustaja pelasi hyvin, minkä vuoksi minun oli esitettävä parastani, kommentoi Kerber pelin jälkeen.

Saksalaispelaaja on voittanut urallaan Wimbledonin ohella myös Australian avoimen tennisturnauksen, sekä Yhdysvaltain avoimet. Ashleigh Barty saa tehdä parhaansa, mikäli hän mielii kukistaa Kerberin välierässä.

– Välierissä minun pitää pystyä esittämään parastani. Vastustaja on pelannut turnauksessa hyvin ja hänen itseluottamuksensa on korkealla. Minun pitää kyetä pelaamaan omaa peliäni ja olemaan riittävän aggressiivinen, Kerber totesi.

Naisten kaksinpelin toisessa välierässä kohtaavat turnauksessa toiseksi sijoitettu Valko-Venäjän Arina Sabalenka ja kahdeksanneksi sijoitettu Tshekin Karolina Pliskova.

Sade haittasi Wimbledonin tennisturnausta tiistaina, mistä johtuen muun muassa tyttöjen kaksinpelissä pelanneen Laura Hietarannan kesken jäänyt ottelu siirrettiin myöhempään ajankohtaan.

Lue myös:

    Uusimmat