17-vuotias alppilupaus Rosa Pohjolainen oli Levin huippuonnistumisensa jälkeen yhtä hymyä, jota kotimatkan lyhyt pysähdyskään ei hyydyttänyt – "Tämä on aivan mahtavaa"

3:36
MTV Urheilu tavoitti Rosa Pohjolaisen Levin ja Rovaniemen väliseltä bussipysäkiltä. Katso hyväntuulinen haastattelu kokonaisuudessaan tästä.

Suomen alppilupaus Rosa Pohjolainen, 17, nappasi ensimmäiset maailmancup-pisteensä Levillä, kun hän sijoittui sunnuntain pujottelukisassa 27. Avauskierroksella huimassa vauhdissa ollut lupaus oli yhtä hymyä onnistuneen viikonlopun jälkeen.

Pohjolainen väläytti vauhtiaan jo lauantain kilpailussa, mutta vahva alku vesittyi kuitenkin ikävästi ulosajoon ensimmäisen kierroksen viimeisillä porteilla. Pohjolainen nollasi kaatumisensa upeasti ja oli sunnuntain kisan avauskierroksen jälkeen sijalla 14.

Pohjolainen putosi toisella kierroksella lopulta sijalle 27, mutta nuori suomalaislupaus oli äärimmäisen tyytyväinen suoritukseensa.

Uran ensimmäiset maailmancup-pisteet saivat Pohjolaisen suun leveään hymyyn, joka ei laantunut edes haastattelun vuoksi tehdyn pienen pysähdyksen vuoksi. MTV Urheilu tavoitti nimittäin iloisen alppilupauksen kesken pitkän kotimatkan.

– Olen tässä Levin ja Rovaniemen välillä bussipysäkillä, Pohjolainen kertoo hymyillen.

– Kolmas maailmancupin startti alla ja pisteille heti. Vielä 14:s ensimmäisen kierroksen jälkeen, niin onhan se aivan huippua. Tietenkin Levillä olosuhteet olivat tosi hyvät. Radalla ei tuntunut siltä, että joku olisi laskenut siinä ennen, Pohjolainen iloitsee.

17-vuotiaan alppilupauksen vahvat suoritukset ovat keränneet huomiota runsaasti, ja Pohjolainen onkin illan aikana saanut vastailla moniin onnitteluviesteihin ja haastattelupyyntöihin.

– Onhan se tosi siistiä, että ihmiset ovat kiinnostuneita. Suomessa ei kuitenkaan alppihiihdossa ole hirveän moni moneen vuoteen onnistunut, niin onhan tämä aivan mahtavaa, Pohjolainen hymyilee.

Seuraavaksi Pohjolainen suuntaa kotiinsa Hyvinkäälle. Hänen osaltaan kisat jatkuvat seuraavaksi joulukuussa Keski-Euroopassa. Suuria tavoitteita Pohjolainen ei ole kuitenkaan vielä kisakaudelleen asettanut.

– Menen hetkeksi kotiin lepäämään ja käymään vähän koulussa. Joulukuun alussa olisi suuntana Keski-Eurooppa ja Eurooppa-cupin kisoja siellä. Askel askeleelta edetään. Saa nähdä, mitä kausi tuo tullessaan, mutta ainakin kovaa lasketaan, Pohjolainen sanoo.

Katso hyväntuulinen haastattelu kokonaisuudessaan pääkuvan videolta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja