Tanja Poutiainen-Rinne ja Kalle Palander povaavat uutta tähtilaskijaa Suomen alppihiihtoon – "Todella valmis jo alle 20-vuotiaana"

5:22
Tulosruudun kuvaa Nella Korpion suorituksesta Zagrebissa 5. tammikuuta.

Nella Korpio omaa hyvät mahdollisuudet nousta maailman kärkikymppiin naisten alppihiihdon tekniikkalajeissa, Suomen entiset tähtilaskijat Tanja Poutiainen-Rinne ja Kalle Palander arvioivat. 

19-vuotias Korpio on tuonut tällä kaudella valoa viime vuosina varjoisissa rinteissä laskeneeseen Suomen maajoukkueeseen. Pujottelussa läpimurtonsa tehnyt Korpio otti uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet Courchevelissä 22. joulukuuta, minkä jälkeen hän nappasi sijat 20 ja 27 Zagrebista ja Flachausta tammikuun alussa. 

Urallaan yhteensä viisi MM- ja olympiamitalia saavuttaneen Poutiainen-Rinteen arki kuluu nykyään 2-vuotiaiden kaksosten ja urheilun tausta-asioihin liittyvän työn parissa, mutta Korpion suoritukset ovat olleet tarkassa seurannassa.

– Aivan mahtavaa! Tätä on odotettu. Toivottavasti tämä on sellainen ketsuppipullon avaus hänelle ja muillekin hyville nuorille siinä samassa harjoitustiimissä. Uskon, että muutkin pystyvät ottamaan pisteitä, jos nyt ei tällä kaudella, niin ensi kaudella. Siitä se sitten taas lähtee: nousu kohti maailman huippua, Poutiainen-Rinne kommentoi MTV Urheilulle Urheilugaalassa torstaina. 


Korpion on pystyttävä kehittymään jatkuvasti kaikilla osa-alueilla. 

– Hän on nuori urheilija, joka on tehnyt huipputyötä. Hän on todella valmis jo nyt alle 20-vuotiaana. Tästä eteenpäin se on pienien yksityiskohtien viilaamista. Tietenkin pitää pyrkiä pysymään terveenä, koska silloin pystyy treenaamaan paljon, entinen huippulaskija lisäsi.

Vuonna 1999 pujottelun maailmanmestariksi yltäneen Palanderin arvio Korpiosta on yhtä innostunut. 

– Ihan mieletöntä. Se on tärkeätä koko suomalaiselle alppihiihdolle. Alkoi olla jo vähän raskasta, kun ihmiset tulivat koko ajan kyselemään, että milloin seuraava suomalainen tulee, Urheilugaalaan saapunut Palander heitti.

– Naisten pujottelussa ja suurpujottelussakin on tällä hetkellä aika paljon tilaa. Nella on käyttänyt sen mahdollisuuden hienosti hyväkseen. 

 

Palander huomauttaa, että Korpio voi murtautua maailmancupin kärkikymppiin nopeastikin. 

Mikaela Shiffrin on tällä hetkellä ylivoimainen, ja pujottelussa on noin viisi laskijaa, jotka ovat aivan eri tasolla kuin muut. Erot ovat isoja, mutta en näe mitään estettä sille, etteikö Korpio voisi laskea kympin joukkoon kahden vuoden sisällä. Ja sitten kun on kympin joukossa, niin voitosta voi taistella hyvinkin nopeasti, Palander summaa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja