16.11. Ruispaneroidut ahvenfileet ja vaniljavispijälkkäri

Ruispaneroidut ahvenfileet

  • 4 annosta
  • 10 hapankorppua
  • 1,25 tl suolaa
  • 0,5 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 kananmunaa
  • 600 g ahvenfileitä
  • Paistamiseen 50 g voita tai margariinia

Jauha tai murskaa hapankorput jauhelmaksi ja sekoita joukkoon suola ja mustapippuri.

Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja kuivaa ahvenfileet talouspaperilla. Pyörittele fileet kananmunassa ja sitten hapankorppumuruissa.

Paista fileet voissa kuumalla paistinpannulla kauniin kullanruskeiksi.

Tilli-sinappikastike

  • 1 prk ruokajogurttia
  • 1/2 dl tuoretta tilliä silputtuna
  • 1–2 rkl sinappia
  • 1 rkl sitruunasta puristettua mehua
  • 1 tl siirappia
  • 1/4 tl suolaa

Sekoita kaikki ainekset ja anna makujen tasaantua jääkaapissa hetken ennen tarjoilua.

Juures-perunamuusi

  • 4 annosta
  • 0,5 kg perunoita kuorittuna
  • vettä
  • 1 pussi keittojuureksia
  • 30 g voita tai margariinia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 0,5 tl muskottipähkinää
  • keitinlientä
  • 0,5 dl persiljasilppua

Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.

Sulata keittojuurekset ja hienonna ne. Valuta liemi kypsistä perunoista ja säästä se.

Lisää rasva, suola ja muskottipähkinä perunoiden joukkoon ja soseuta ne. Lisää keitinlientä tarvittaessa.

Lisää juuresrouhe joukkoon ja kuumenna muusi kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Viimeistele pinta persiljasilpulla.

Vaniljavispipuuro

4 annosta

  • 1 l vettä
  • 4 dl puolukoita
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 dl mannasuurimoita
  • 2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää joukkoon survotut puolukat, sokeri ja suola.

Vatkaa mannasuurimot joukkoon. Hauduta puuroa 15 minuuttia. Jäähdytä puuro ja kaada kulhoon.

Lisää joukkoon 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja vatkaa puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella. Tarjoile vispipuuro vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptit: Hanna Pere

Lue myös:

    Uusimmat