157-senttinen Emily käytti satatuhatta dollaria kiistanalaiseen kauneusoperaatioon: "Olivatko kivut ja hinta sen arvoisia?"

Tätä mieltä helsinkiläiset ovat pistoshoidoista 2:32
Ottaisitko itse Botoxia, tai täyteainetta huuliisi? Tätä mieltä helsinkiläiset ovat pistoshoidoista

157-senttinen Emily käytti suuren summan rahaa saadakseen lisäpituutta. Implanteilla tehtävä jalkojen pidennys on kuitenkin kiistanalainen toimenpide.

– Miten pitkälle menisit saadaksesi etumatkaa muihin? Gillian Wolski kysyy lukijoiltaan.

Yahoo-sivuston Gillian haastatteli Emily-nimistä naista, joka todella halusi parantaa mahdollisuuksiaan Hollywoodissa. Sukunimensä salannut nainen kertoo käyttäneensä sata tuhatta dollaria leikkaukseen, jossa hänen jalkojaan pidennetään.

157 sentin pituus "aina vaivannut" Emilyä

Emily on Los Angelesissa asuva "viihdealan ammattilainen". Hän kertoo aina kärsineensä siitä, että on vain 157 senttiä pitkä.

– Isäni on lyhyt, mutta äitini pidempi. Osa ystävistä ja sukulaisista oletti minun kasvavan pitkäksi, mutta en kasvanutkaan, ja he yllättyivät. Nyt tiedän, että perin pituuteni isäni puolelta, hän kuvailee.

Vaikka Emily on jo luonut itselleen menestyvän uran, pituus on silti häirinnyt häntä. Itä-Euroopasta Yhdysvaltoihin muuttanut Emily kokee, ettei häntä oteta aina vakavasti, koska hän on paitsi maahanmuuttaja, myös pienikokoinen nainen.

Maksoi sata tuhatta dollaria leikkauksestaan

Emily tosin myöntää, ettei hänen pituutensa ole vaikuttanut hänen kykyynsä johtaa yritystään. Silti nainen halusi vaikuttaa esimerkiksi asiakkaidensa edessä "voimakkaammalta".

– Halusin kuroa umpeen railon, joka on persoonani ja sen välillä, miten näen itseni, Emily kuvaa.

Emily tutki vaihtoehtojaan pitkään. Lopulta hän maksoi sata tuhatta dollaria leikkauksesta, joka lupaa jopa 15 senttiä lisäpituutta, jos sekä reiden että säären luut pidennetään.

Kuvia pidennysleikkauksesta. Selaa kuvia nuolilla. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Näin "pidennysimplantti" toimii

McGillin yliopistossa ja Harvardissa opiskellut lääkäri Kevin Debiparshad kertoo, että luuhun asetettava laite on viimeisintä teknologiaa ja ollut käytössä vasta vuodesta 2018. Debiparshad työskentelee perustamallaan pidennysleikkauksiin erikoistuneella LimbplastX Institute -klinikalla.

Leikkauksessa luita venyttää implantti, joka asennetaan luun sisälle ja poistetaan myöhemmin. Asennusleikkauksen jälkeen potilas käyttää kaukosäädintä, jonka avulla laite venyttää luuta jopa millimetrin päivässä. Kun toivottu pituus on saavutettu, luun annetaan parantua.

Kevin Debiparshad. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

CTV:lle Debiparshad kertoi, että joka vuosi hänen klinikalleen saapuvien potilaiden määrä on tuplaantunut. 90 prosenttia pidennysleikkauksiin liittyvistä tiedusteluista tulee miehiltä. Jalkojen pidennysleikkaus on hintava, minkä lisäksi se sisältää riskejä ja voi vaikuttaa esimerkiksi urheilusuorituksiin.

– Muista, että vaihdat parannuksen pituudessasi johonkin. Ei sitä saa ilmaiseksi, Debiparshad huomauttaa.

Leikkaus kiistanalainen – myös riskejä on

Debiparshadin mukaan implanttien asennusleikkaus vie noin puolitoista tuntia, ja potilas yleensä pääsee kävelemään tuen kanssa jo samana päivänä. Operaatio on kuitenkin CTV:n mukaan kiistanalainen: riskinä ovat monenlaiset komplikaatiot, kuten murtumat, krooninen kipu tai hermovauriot. 

Osa lääkäreistä huomauttaa, ettei jalkojen pidennysleikkausta tulisi edes pitää "plastiikkakirurgisena toimenpiteenä", sillä sitä tulisi harkita vain esimerkiksi tilanteessa, jos jalat ovat eri mittaiset ja tila aiheuttaa kipuja.

"Verrattuna siihen, mitä odotin, kokemus oli melko kivuton"

Tästä huolimatta moni hakeutuu pidennysleikkaukseen kosmeettisista syistä. Emilyn leikkaus tehtiin elokuussa 2020. Hän kertoo kyenneensä kävelemään kepin kanssa kahden viikon toipumisjakson aikana. Hän venytti jalkojaan kolmesti päivässä minuutin kerrallaan.

– Verrattuna siihen, mitä odotin, kokemus oli melko kivuton, hän kuvailee.

"Ruuveja jaloissani? Kiitti, olen mieluummin pätkä"

Emilyn ystävät eivät olleet samaa mieltä hänen päätöksestään pidentyä leikkauksen keinoin.

– Jalkojen pidentämien on kiistanalainen aihe jopa Los Angelesissa, missä ihmiset sentään tekevät kaikenlaista kehoilleen, nainen kuvaa.

Somessa Emilyn päätös herätti ihmetystä. Kuvassa oikealla Emily lääkärinsä Kevin Debiparshadin kanssa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Myös sosiaalisessa mediassa pidennysleikkausta ihmeteltiin. 

– Mietin vain, kykeneekö hän rehellisesti arvioimaan, olivatko kivut ja hinta sen arvoisia, vai onko hän käyttänyt projektiin niin paljon aikaa ja rahaa, että hän ei voi kyseenalaistaa päätöstään? käyttäjänimi @Bertie799 pohtii Twitterissä.

– Ruuveja jaloissani? Kiitti, olen mieluummin pätkä, @MumLiberal sanoo.

– Surullista! Itse olen noin 157 senttiä enkä koskaan anna sen vaivata itseäni. Ja sitä paitsi, viihdealalla on paljon menestyneitä, pieniä naisia, @MinaMcKay79 sanoo.

Pituus kasvoi yli kuudella sentillä

Emily itse on kuitenkin tyytyväinen toimenpiteeseen, joka on nyt melkein valmis. Lisäpituutta tuli kuutisen senttiä.

– En usko, että kukaan menee tähän toimenpiteeseen kevyesti. Olen tulokseen hyvin tyytyväinen.

Lue myös:

    Uusimmat