Mainos

150 perhettä uhkaa häätö Sotshin olympialaisten takia

Venäjällä Sotshin vuoden 2014 talviolympialaisten olympiakylähanke raivostuttaa alueen asukkaita. Noin 150 perhettä on menettämässä kotinsa olympiakylän takia. Asukkaiden mukaan viranomaiset eivät ole neuvotelleet asiallisesti eivätkä luvatut korvaukset kata asuntojen arvoa. Monet asukkaat uhkaavat, etteivät lähde kodeistaan kuin väkisin.

Ruotsalais-venäläinen Arvidson-Boldeskoulin perhe oli rakentamassa suurta omakotitaloa Sotshin laitamille, entisen talonsa viereen, kun he tv-uutisia katsoessaan tajusivat, minne Olympialaisaluetta oikeastaan rakennetaan: Heidän kotilähiönsä päälle.

- En tiedä mitä tehdä. Jotkut vanhat asukkaat sanovat: Minä en muuta koskaan paitsi voimalla, sidottuna, väkisin vietynä, sanoo Vera Advidson-Boldeskoul.

Olympialaisten alle on jäämässä paitsi omakotialue, myös vanhoillisortodoksien hautausmaa. Kiistelty alue on rakennuttajille houkutteleva, sillä se yhdistää luontevasti vuoristoiset urheilupaikat ja merenrannan.

Kaukasus-vuorten lisäksi myös Mustanmeren rannat ovat Sotshin olympiahankkeelle olennaisen tärkeitä. Ne ovat niin arvokkaita, että rantatonteilta aiotaan häätää 150 perhettä, jotta alueella saataisiin olympiakylä.

Hanke on kuitenkin niin jättimäinen, että asukkaat epäilevät jäävänsä jalkoihin. Sotshissa valmistellaan yli kahtasataa rakennushanketta, ja sen talviolympialaisista on ennustettu kaikkien aikojen kalleimpia. Viranomaiset ovatkin vaientaneet nopeasti asukkaiden mielenosoitukset. Imeretinin asukkaat uskovat että olympialaiset ovat Sotshille eduksi. Silti he aikovat taistella kodeistaan loppuun asti.

(Seitsemän uutiset 11.06.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.