15 vuotta sitten intialaismiehen ihoon alkoi ilmestyä möykkyjä – nyt hänen ihossaan on tuhansia kasvaimia: "Ihmiset pilkkaavat minua"

Intialaismiehellä on harvinainen geneettinen sairaus, jonka vuoksi hänen ihossaan on tuhansia kasvaimia. Käytännössä ne peittävät koko hänen ihonsa. Miehen erikoisesta sairaudesta uutisoi muun muassa New York Post -sivusto.

Intialaisen Diwakar Bisoyen, 65, ihoon alkoi tulla pieniä möykkyjä noin 15 vuotta sitten. Meni vain kuukausia ja ne olivat levinneet ympäri hänen kehoaan.

Kasvaimia hermokudoksessa

Diwakarilla todettiin neurofibromatoosi, jolle on tyypillistä taipumus kasvaimiin. Sairauden vuoksi Diwakarin hermokudokseen muodostuu kasvaimia. Lisäksi Diwakarin vasemmassa jalassa on valtava kasvain, joka painaa noin 25 kiloa.

Lääkärit sanoivat, että sairaus olisi mahdollisesti hoitaa osittain, jos Diwakarille tehtäisiin useita leikkauksia. Miehen kotikylässä Odishan osavaltiossa ei kuitenkaan ole tarjolla hoitoa.

Pilkkaa, vältteyä ja tuijottamista

Naapurit ja tuntemattomat eivät ymmärrä miehen sairautta ollenkaan. Mies kertoo SWNS:lle, että häntä kohdellaan ”huonommin kuin likaista eläintä”. Hän joutuu käyttämään kypäräpipoa ilkeiden kommenttien takia.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Ihmiset pilkkaavat minua. He tuijottavat ja välttelevät. Suurin osa ihmisistä käyttäytyy todella oudosti seurassani, hän kertoo.

Monet luulevat virheellisesti, että Diwakerin tauti tarttuisi. Niinpä entinen maanviljelijä on ollut työttömänä 15 vuotta.

– Vuokranantajat eivät halua minun elävän maillaan. He pyytävät minua lähtemään, kun ihmiset valittavat minusta.

Ei ole lääkehoitoa

The Mirror-lehti haastatteli aiheesta intialaisen Amrita Institute of Medical Sciences -instituutin Plastic and Reconstructive Surgery -yksikön johtajaa ja lääkäri Subramania Lyeria. Lääkärin mukaan tällä hetkellä perinnölliseen sairauteen ei ole olemassa lääkehoitoa.

– Ainoa apu on kaikkein pahiten vaivaavien pullistumien kirurginen poisto.

– Ottaen huomioon niiden valtava määrä hänen ihossaan prosessi pitäisi tehdä asteittain.

Lue myös:

    Uusimmat