Mainos

Karmea päätös illanvietolle: Nainen asettui sohvalle nukkumaan jatkojen jälkeen – heräsi yöllä, kun oma lanko raiskasi

Nainen joutui siskonsa miehen raiskaamaksi Espoossa vuoden 2017 tammikuussa ravintolaillan jälkeen. Asiaa puitiin Helsingin hovioikeudessa asti.

Mies ja nainen olivat muun seurueen kanssa viettäneet illan Helsingissä sijaitsevassa yökerhossa ja siirtyneet asuntoon jatkoille.

Nainen oli päihtyneenä ja väsyneenä mennyt sohvalle, jossa miehen oli määrä myöhemmin nukkua. Tätä ennen hän oli yrittänyt soittaa miehelleen, jotta tämä hakisi hänet kotiin. Mies oli riidellyt naisen kanssa illan aikana, ja siksi lähtenyt eri suuntaan kuin muu seurue.

Nainen lopulta meni nukkumaan sohvalle. Yöllä hän kuitenkin heräsi siihen, että mies oli hänen päällään yhdynnässä, ja että hänen alaruumiinsa on paljaana.

Mies väitti yhdynnän tapahtuneen yhteisymmärryksessä

Mies itse väitti, että teko tehtiin naisen suostumuksella. Hovioikeus kuitenkin katsoi käräjäoikeuden tapaan, että rikos oli tapahtunut.

Mies oli itse todennut hovioikeudessa, että nainen oli sukupuoliyhteyden jälkeen kylpyhuoneeseen mennessään sanonut, ettei halunnut nähdä miestä, sillä tämä oli käyttänyt häntä hyväkseen. Mies oli tämän jälkeen lähtenyt ulos kävelylle muutamaksi tunniksi, kunnes poliisi otti hänet kiinni läheltä tapahtumapaikkaa.

Samalla nainen oli herättänyt muun asunnossa olleet, kertoen hysteerisenä tulleensa raiskatuksi. Tämän jälkeen naisen mies soitettiin paikalle viemään vaimonsa sairaalaan ja poliisilaitokselle.

Mies käytti hyväkseen naisen kuntoa

Naisen verestä mitattiin aamulla vielä runsaan 1,7 promillen alkoholipitoisuus, mitä oikeus piti pienikokoiselle naiselle erittäin korkeana lukemana.

Todistaja myös kertoi, että naista ei tämän humalatilan vuoksi voitu lähettää yksin kotiinsa, vaan hän nukkui yönsä siksi asunnolla. Tämä puhui oikeuden mukaan sen puolesta, että teossa käytettiin hyväksi naisen väsymyksen ja humalatilan aikaansaamaa tiedotonta tilaa.

Hovioikeus ei muuttanut vuonna 1976 syntyneen miehen tuomiota raiskauksesta. Mies tuomittiin 1 vuoden 3 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja