Teinipoika raiskasi 15-vuotiaan tytön kirjaston edustalla – 2 vuotta ehdollista vankeutta

17-vuotias vantaalaisnuorukainen on saanut tuomion törkeästä raiskauksesta nuorena henkilönä ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä nuorena henkilönä. Teot tapahtuivat loppuvuodesta 2014, jolloin tekijä oli 15-vuotias.

Tuomittu oli pyytänyt silloin 15-vuotiasta tyttöä kirjastosta rappukäytävään juttelemaan. Rappukäytävässä hän oli uhannut tyttöä sanallisesti väkivallalla, jollei tämä suostu suuseksiin. Tuomittu oli kieltänyt tyttöä poistumasta paikalta ja ottanut hänestä kiinni estäen poislähdön. Tyttö oli peloissaan totellut. Tämän jälkeen poika oli tönäissyt tyttöä ja pakotti tämän anaaliyhdyntään.

Uhri oli vastustellut ja kertonut, että haluaa poistua ja että häneen sattuu, mutta tuomittu oli jatkanut sukupuoliyhteyttä. Tuomittu oli lisäksi uhannut hakkaavansa uhrin ja hänen vanhempansa, jos hän kertoisi tapahtuneesta.

Uhri on kertonut, että hän ja tuomittu olivat tunteneet toisensa noin 1-2 vuotta ennen tapahtumahetkeä ja että he olivat olleet samalla luokalla koulussa. He eivät olleet olleet läheisiä eivätkä he hänen mielestään olleet seurustelleet. Tuomitun mukaan heillä oli ollut seurustelusuhde vuonna 2012.

Vantaan käräjäoikeus piti tekoa törkeänä, sillä kohteena on ollut alle 18-vuotias lapsi. Lisäksi teossa on käytetty väkivaltaa ja väkivallan uhkaa ja sukupuoliyhteyksiä oli ollut kaksi.

17-vuotias valitti päätöksestä hovioikeuteen, mutta veti myöhemmin valituksensa takaisin. Näin ollen käräjäoikeuden tuomio jäi voimaan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja