14-vuotiaan TET-jakso meni pahasti mönkään: Yrityksen työntekijä kävi kiinni rintoihin ensimmäisenä päivänä, saapui myöhemmin kotiovelle kukkien kanssa

8:09
Video: Huomenta Suomessa keskusteltiin seksuaalisen hyväksikäytön riskitekijöistä.

Nurmijärveläisen yrityksen työntekijä käytti seksuaalisesti hyväkseen yritykseen TET-jaksolle tullutta lasta. Mies tuomittiin käräjäoikeudessa puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Tuomioon johtanut rikos tapahtui keväällä 2017, kun tuolloin 14-vuotias tyttö oli ollut suorittamassa TET-jaksonsa ensimmäistä päivää nurmijärveläisyrityksessä.

Tyttö oli ollut pukemassa ylleen firman työasua, kun yrityksen työntekijä oli puuttunut asiaan ja alkanut napittaa tytön paitaa tämän puolesta. Napituksen jälkeen mies oli avannut paidan uudestaan kahteen otteeseen ja katsellut sekä kosketellut tytön rintoja sopimattomasti.

Tyttö oli mennyt tilanteen jälkeen työpaikan wc-tiloihin ja soittanut äidilleen kertoakseen tapahtuneesta.

Velikin saapui selvittelemään asiaa

Tyttö kertoi oikeudessa, että tilanne oli ollut ahdistava ja ennen koskettelua, sillä mies oli kehottanut vaihtamaan työpaidan hänen läsnä ollessaan.

Myöhemmin välikohtauksen jälkeen työntekijän veli oli vielä tullut tytön kotiovelle selvittämään asiaa. Myös työntekijä itse oli käynyt oven takana useampaan kertaan ja tuonut mukanaan jopa kukkia asian hyvittämiseksi.

Oikeudessa mies kiisti syytteen sekä sopimattoman koskettelun. Hänen mukaansa hän oli ainoastaan auttanut tyttöä työasun napituksessa havaittuaan, että tyttö oli napittanut asun väärin.

Puolustuksensa mukaan mies oli tosin avannut koko paidan napituksen jälkeen, jotta tyttö voisi itse napittaa paidan alhaalta alkaen.

Puoli vuotta ehdollista

Oikeus päätyi uskomaan tyttöä. Oikeus ei pitänyt todennäköisenä, että tyttö olisi sepittänyt tarinan koskettelusta. Lisäksi miehen useat anteeksipyynnöt ja yhteydenotot tyttöön sekä tämän perheenjäseniin viittasivat miehen syyllisyyteen.

Vuonna 1993 syntynyt mies tuomittiin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 6 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Tämän lisäksi mies määrättiin maksamaan lapselle kärsimyskorvauksia yhteensä 1700 euroa.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus ratkaisi asian noin kaksi viikkoa sitten. Tuomio on lainvoimainen.  

Tapauksesta ensimmäisenä uutisoi Nurmijärven Uutiset.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja