14.1. Thaicurry ja kookoskiisseli

Punainen kasviscurry

  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl punaista currytahnaa
  • 1 iso sipuli
  • 2 perunaa
  • 1 punainen paprika
  • 100 g vihreitä neulapapuja
  • 4 kaffirlimetin lehtiä (löytyy usein kuivattuna)
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2 tl fariinisokeria
  • 1 rkl maizenaa
  • 4 dl kookosmaitoa

Kuumenna wokkipannu, kaada öljy pohjalle ja kuullota siellä currytahnaa miedolla lämmöllä. Sillä aikaa paloittele kuorittu sipuli, kuoritut perunat, paprika sekä pavut. Kaada ne mukaan pannulle ja lisää kalakastiketta, sokeria sekä limetinlehdet. Anna hautua muutama minuutti ja lisää maizena. Sekoita hyvin ja kaada päälle kookosmaito. Anna curryn muhia n. 15 min miedolla lämmöllä kannen alla ja tarkista maku.

Kookoskiisseliä ja mangoa

  • 3 dl kookosmaitoa
  • 3 dl maitoa
  • 2-3 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,75 dl maissitärkkelystä
  • 2 rkl kookoshiutaleita
  • 1 prk mangoviipaleita säilykkeenä

Kiehauta kattilassa maidot sekä sokerit. Lisää pieneen vesitilkkaan sekoitetut jauhot ohuena nauhana kiisselin joukkoon ja anna seoksen suurustua. Lisää lopuksi kookoshiutaleet ja jäähdytä kiisseli viileäksi. Nostele kiisseliä annosmaljoihin ja koristele pehmeillä mangoviipaleilla.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat