13-vuotiasta kiusattiin kengistä – Opettaja ehdotti: ”Onko mahdollista hankkia uusia?”

Kiusatuksi tulleen Kallen* opettajan erikoinen kommentti on herättänyt keskustelua sosiaalisessa mediassa. Opettaja ehdottaa vanhemmille lähettämässään viestissä, että nämä hankkisivat Kallelle uusia vaatteita, sillä muut oppilaat ovat naureskelleet pojan lenkkitossuille.

Yläasteikäistä Kallea on isän mukaan kiusattu koulussa jo ennen kenkäepisodia. Viimeisimmät ilkeät kommentit ovat kohdistuneet pojan vaatteisiin, esimerkiksi uusiin lenkkitossuihin. 

Isä on julkaissut sosiaalisessa mediassa laajalti levinneen Wilma-viestin, jossa Kallen luokanvalvoja ehdottaa ratkaisuksi, että vanhemmat hankkisivat pojalle uusia vaatteita. 

"Kalle kertoi, että hänen vaatteitaan haukutaan. Esimerkiksi kengät ovat aiheuttaneet naureskelua. Onko teidän mahdollista hankkia uusia?" Opettaja kysyy viestissä. 

Naureskelua aiheuttaneet kengät ovat isän mukaan muutaman viikon vanhat.

Pojan isä hämmästelee, miksi vastuu tapahtumista on siirtynyt kiusaajien sijasta lapsen vanhempiin.

– Vastasin viestiin niin asiallisesti kuin pystyin, ja sain vastauksen, että koululla on jotain varoja, joita voi käyttää, jos meillä ei ole, isä kertoo MTV Uutisille.

Pari päivää viestin julkaisun jälkeen isä kertoo, että on saanut rehtorilta pahoittelut asiasta. 

Näin vastaa koulu

Pojan koulun rehtori kommentoi tapausta varovaisesti MTV Uutisille. Hänen mukaansa sosiaalisessa mediassa levinnyt viesti on irrotettu kontekstistaan. 

– Tuollaista viestiä ei mielestäni kuuluisi lähettää, mutta se on osa kokonaisuutta, jota en voi avata. Sitä varten se (julkaistu viesti) ei anna missään tapauksessa oikeaa kuvaa tästä asiasta. 

Rehtori kuitenkin pahoittelee kohua nostattanutta kommenttia.

– Pahoittelen yhdessä opettajan kanssa tätä meidän Wilma-viestintäämme. Se ei ole onnistunutta. 

– En kommentoi tai avaa asiaa kuitenkaan yhtään sen enempää.

*Kallen nimi on muutettu nuoren yksityisyyden suojelemiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat