Blogi: Hanna Sumarin mielestä koulujen velvollisuutena olisi korvata terapia kiusatuille lapsille: "Rehtori ja opettajat ovat aikuisia ihmisiä, oppilaat lapsia"

Mistä on Suomen kaunein mökki tehty Hanna Sumari? 10:52
Mistä on Suomen kaunein mökki tehty Hanna Sumari?

Hanna Sumari kertoo Apu-lehden blogissaan siitä, kuinka hänenkin lapsi on joutunut kiusatuksi koulussa. 

Viime päivinä mediassa on noussut esille jälleen kiusaaminen, kun 11-vuotias kuristettiin tajuttomaksi Vantaalla. Yksi kiusaajista kuvasi tapahtuman ja video alkoi levitä pian sosiaalisessa mediassa. 

Toimittajana ja juontajana tunnettu Hanna Sumari ottaa blogissaan kantaa kiusaamiseen ja siihen, mitä sille tulisi tehdä. 

– Kouluilla pitäisi olla velvollisuus korvata terapia kaikille kiusatuille oppilaille. Rehtori ja opettajat ovat aikuisia ihmisiä, oppilaat ovat lapsia. Aikuisten tehtävä on suojella lapsia, Sumari kirjoittaa. 

Sumari kirjoittaa että hän mielestään rangaistuskeinot ovat tänä päivänä hyödyttömiä. Tekstissä todetaan, kuinka oppilaat saavat tehdä mitä huvittaa, mutta opettajat eivät. 

– Tässä vaiheessa jo kuulen kuinka joku alkaa kertoa, ettei kiusaajillakaan ole kaikki hyvin. Ja tämä keskustelun juonne on asia jota en näissä kiusaamisjutuissa kestä ollenkaan. Lopputuloshan on aina se, että kiusattu joutuu vaihtamaan koulua ja kiusaajat saavat elvistellä entiseen malliin. Aina löytyy uusi uhri, Sumari kirjoittaa. 

Sumari kertoo, että hänellä on kokemusta siitä, kuinka koulukiusaamiseen ei puututa. 

– Se että kiusaajien vanhempiin otetaan yhteyttä, on yhtä tyhjän kanssa. Jo se, että lapsi käyttäytyy sadistisesti ja kuristaa toisen lapsen tajuttomaksi, kertoo ettei yhteydenotosta ole mitään hyötyä. Olen kokenut sen itsekin. Yläkoulussa lastani rääkänneiden lasten vanhemmat vastasivat minulle, että ”kuule, ei me mitään niille voida”. Varmasti he tarvitsevat apua, koko perhe, mutta kiusattu tarvitsee sitä ensin ja heti. Rempallaan olevan perheen auttaminen on pitkä prosessi, joka joskus onnistuu ja joskus ei. Viattomia lapsia on suojeltava mielivaltaiselta terrorilta.

Lue koko kirjoitus tästä



Lue myös:

    Uusimmat