Mainos

Opettaja raivostui kesken tunnin – vapaaottelija Makwan turhautui: "Mihin on hävinnyt vanhempien kunnioitus?"

Lahdessa asuva vapaaottelija Makwan Amirkhani on ottanut Facebookissa kantaa lahtelaiskoulussa eilen sattuneeseen tilanteeseen, jossa opettaja oli menettänyt oppitunnilla malttinsa. Jotkut oppilaat olivat videoineet tilanteen ja jakaneet sen sosiaalisessa mediassa.

Etelä-Suomen Sanomien mukaan tilanne sai alkunsa siitä, kun opettaja oli huomauttanut 8. luokan oppilasta kännykällä pelaamisesta, mitä oppilas oli kieltänyt tehneensä. Opettaja raivostui ja alkoi huutaa oppilaalle. 

Etelä-Suomen sanomien mukaan videoilla näkyy, kuinka opettaja menettää malttinsa täysin, kirkuu oppilaille ja polkee jalkaansa. Tilanne yltyy molemminpuoliseksi huuteluksi, missä solvataan toisia molemmin puolin.

Amirkhani kertoo Facebook-sivuillaan vierailleensa vastikään ylä-asteella ja ihmettelee yleisesti oppilaiden huonoa käytöstä. 

"Mihin on hävinnyt vanhempien kunnioitus? Käy sääliksi teitä opettajia, ootte aika avuttomia. Olisiko vanhempien aika alkaa opettamaan lapsille, miten olla", Amirkhani kysyy.

Amirkhanin Facebook-postaus

Myös MTV Uutisten lukijoissa opettajien ahdinko saa ymmärrystä. Tapauksen uutisoinnin perään syntyi laaja keskustelu aiheesta.

– Miten joku oppilas on onnistunut kuvaamaan tämän kännykällä, kun kännykän käyttö tunneilla kielletty. Todellinen mysteeri, yksi kommentoijista kysyy.

– Sääliksi käy opettajia nykyään. Olen kuullut että jossain keräillään kännykät laatikkoon tunnille tultaessa, se olisi kai fiksuin tapa estää kännyköihin keskittyminen mutta taitaa olla oppilaan riistoa jos opettaja näin toimisi. Tässä tapauksessa tuntuu että opettaja ei tehnyt mitään väärää. Oppilailla on vain oikeuksia, ei enää velvollisuuksia. Näemmä, toinen kirjoittaa.

– Ymmärrän opettajan reaktion. Mitään et saa nykyään tehdä opiskelurauhan takaamiseksi, joten on varmasti turhauttavaa yrittää tehdä työtänsä.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.