Taapero vai aikuinen nainen? Asiakas ei suostunut käyttämään kasvomaskia kaupassa – kävi lattialle istumaan, kun ei saanut tahtoaan läpi: "Kolmevuotiaalle tyypillinen raivokohtaus"

Näin teet itsellesi tai läheisellesi maskin minuutissa – Muista, tekemäsi maski ei ole henkilönsuojain! 1:50
Näin teet itse kasvomaskin. Muista kuitenkin, ettei se ole henkilönsuojain.

Kaupassa asioineen vanhemman naisen käytös on hämmästyttänyt monia. Kun nainen ei saanut tahtoaan läpi, hän kävi istumaan Costco-liikkeen lattialle.

Viime aikoina Yhdysvalloissa on kohistu ihmisistä, jotka eivät suostu noudattamaan kasvomaskipakkoa asioidessaan eri liikkeissä. Henkilön ollessa naispuolinen häneen viitataan usein nimellä "Karen". Nimitystä käytetään Yhdysvalloissa etuoikeutetuista valkoisista naisista, jotka käyttäytyvät julkisesti vihamielisesti tai jopa rasistisesti. Karenit käyttävät usein etuoikeutettua asemaansa hyväkseen ja yrittävät hyötyä muiden kustannuksella tai vedota virkavaltaan.

Aiemmin olemme kertoneet muun muassa Starbucksin tarjoilijaa solvanneesta "Karenista", jonka kasvomaskikiukuttelu osoittautui tarjoilijalle lopulta rahakkaaksi onnenpotkuksi. Arizonassa sijaitseva vintageliike puolestaan joutui käyttämään rajua keinoa saadakseen asiakkaansa ymmärtämään, ettei kasvomaskin käytöstä neuvotella.

Hiljattain sosiaalisessa mediassa ihmeteltiin jälleen uutta "Karenia", jonka käytös vetää vertojaan jopa päiväkodin lasten parissa. Tämä "Costco-Karen" nimittäin istahti Costco-kaupan lattialle kieltäydyttyään ensin käyttämästä liikkeessä kasvomaskia, kertoo muun muassa Daily Mail. Videot tapauksesta jakoi Only iN LVNV -niminen Twitter-tili.

– Uusi "Costco-Karen" havainto – vetää kolmevuotiaalle tyypillisen raivokohtauksen – istuu lattialle eikä lähde, koska "tämä on Amerikka" – yrittää valehdella sairaudesta, mutta muuttaa sitten mielensä, videon saatteessa päivitellään.

Tapaus sattui Daily Mailin mukaan Oregonissa, jossa asukkaiden tulee käyttää kasvomaskia aina julkisilla paikoilla sisätiloissa ollessaan. Kuten nyt vaikkapa Costco-kaupassa.

Karen verosi perustuslaillisiin oikeuksiinsa

Kaikki eivät kuitenkaan kasvomaskipakosta olleet ilmeisesti kuulleet – tai halunneet kuulla. Costco-Kareniksi nimetty vanhempi nainen saapui Costco-kauppaan ja kieltäytyi tottelemasta, kun kaupan henkilökunta yritti selittää naiselle, ettei liikkeeseen ollut tulemista ilman kasvomaskia. Nainen ilmoitti henkilökunnalle, että maskipakko on "heidän ongelmansa." Kaiken lisäksi naisella kyllä oli maski mukanaan, mutta hän ei suostunut asettamaan korvasta roikkunutta maskia kasvoilleen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Nainen myönsi, ettei hänellä ollut terveydellistä syytä maskin käyttämättä jättämiselle, vaan hän vetosi Yhdysvaltain kansalaisuuteensa ja perustuslaillisiin oikeuksiinsa – niin kuin Karenit usein tekevät. Henkilökunta muistutti naista, että tämä oli yksityisomistuksessa olevassa liikkeessä, jossa kasvomaskipakko on voimassa.

Istui lattialle

Kun äärimmäisen kärsivällinen työntekijä pyysi naista odottamaan, että hän hakisi esimiehensä, Karen istahti lattialle. Jos näky on tuttu, se saattaa johtua siitä, että moni kolmevuotias on turvautunut samaan taktiikkaan, kun ei ole saanut kaupassa haluamaansa. 

Videota on katsottu Twitterissä kymmeniä tuhansia kertoja, ja se on kirvoittanut paljon reaktioita tyrmistyneiltä ihmisiltä.

– Aivan kuten pitäisi reagoida taaperoonkin, jätä hänet vain siihen ja jätä huomiotta se, että hän istuu lattialla, kommentoi eräs.

– Hänet olisi pitänyt pidättää, totesi toinen.

– Tuon työntekijän kärsivällisyys on hämmästyttävä, ihmetteli yksi kommentoijista.

Näin tarina jatkui. Karen istui lattialla hyvän tovin henkilökunnan yrityksistä huolimatta:

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: Daily Mail, Yahoo, Complex

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja