128-vuotias nainen ei ole elänyt "yhtään onnellista päivää" elämänsä aikana: "Toivon, että olisin kuollut nuorempana"

Maailman vanhimmaksi naiseksi tituleerattu Koku Istambulova ei ole tyytyväinen elämäänsä. Hän pitää pitkää ikää lähinnä rangaistuksena.

Videolla satavuotiaat kaksoset juhlivat syntymäpäiväänsä!

Mahdollisesti maailman vanhin nainen Koku Istambulova ei ole täynnä elämäniloa. Itse asiassa päin vastoin: Istambulova kertoi, ettei ole tyytyväinen elämäänsä.

– En ole elänyt yhtäkään onnellista päivää koko elämäni aikana. Olen aina tehnyt kovaa työtä, kaivellut puutarhassa. Olen väsynyt, Istambulova kommentoi Metro-lehden mukaan.

Syntynyt kesäkuussa 1889

Istambulovalla on passi, jossa hänen syntymäpäiväkseen mainitaan kesäkuu 1889. Aiemmin vanhimman, henkilöpaperein varmistetun naisen titteliä piti 122-vuotias ranskalaisnainen. Hän kuoli vuonna 1997.

Jos Istambulovan passi on aito, hän oli jo 102-vuotias, kun Neuvostoliitto romahti.

Kaikki Istambulovan lapset ovat jo kuolleet, viimeisin tytär 104 vuoden iässä.

– Pitkä elämä ei ole jumalan lahja minulle, vaan rangaistus. Kun mietin onnetonta elämääni nyt, toivon, että olisin kuollut nuorempana.

"En tehnyt mitään saadakseni tämän aikaan"

Istambulovan mukaan elo on nyt vain "raahautumista" elämän läpi. Syytä pitkälle elämälleen hän ei osaa sanoa; Istambulova ei kuitenkaan ole syönyt lihaa, minkä hän epäilee auttaneen.

– En tehnyt mitään saadakseni tämän aikaan. Näen ihmisiä urheilemassa, syömässä erityisillä tavoilla, pitämässä itsensä kunnossa, mutta minulla ei ole aavistustakaan, kuinka elin näin pitkään.

Joitakin iloja kuitenkin on. Istambulova rakastaa hapatettua maitoa ja nauttii siitä, että saa istua suosikkipaikassaan talonsa ulkopuolella kesäisin.

Yhdysvaltain vanhin ihminen puolestaan kiittelee bataattia pitkästä iästään.

Lue myös:

    Uusimmat