Tässäkö 113-vuotiaan naisen pitkän iän salaisuus? Söi bataatin päivässä!

Aivoille sopivaa ruokaa? 7:47 Aivoille sopivaa ruokaa?

113-vuotias Lessie Brown on nyt virallisesti Yhdysvaltain vanhin ihminen. Tyttären mukaan pitkän salaisuus on päivittäinen annos bataattia, joka on Lessien suurta herkkua.

Ruoan ja muistin yhteys? Videolla mietitään, voiko itsensä syödä muistisairaaksi.

113-vuotias Lessie Brown on Yhdysvaltain vanhin ihminen, kertoo muun muassa The Daily Meal -sivusto. Lessien 88-vuotiaan tyttären Bernie Wilsonin mukaan nainen söi bataatin päivässä 110-vuotiaaksi saakka. Kasvis on nimittäin Lessien suurta herkkua.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Yhdysvaltain vanhimman naisen tittelin Lessie sai Gerontology Research Group -organisaatiolta, joka pitää listaa maailman vanhimmista ihmisistä.

Pitkän iän salaisuuteen vaikuttaa muun muassa sukupuoli, sillä melkein kaikki reippaasti yli satavuotiaat ovat naisia.

Ruokavaliollakin saattaa olla merkitystä pitkään ikään. On vaikea sanoa, mikä merkitys bataatilla oikeasti oli Lessien kohdalla, mutta vuonna 2016 International Journal of Food Science -lehdessä julkaistu tutkimus kertoo, että bataatissa kyllä on runsaasti terveyttä edistäviä ainesosia.

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!