Mainos

12-vuotias pääsi sisään huippuyliopistoon – ratkoi jo 6-vuotiaana haastavia matemaattisia tehtäviä

12-vuotias Jeremy Shuler on saanut opiskelupaikan yhdysvaltalaisesta Cornellin yliopistosta. Shuler on yliopiston nuorin oppilas läpi aikojen. 

Cornellin yliopisto sijaitsee New Yorkin osavaltiossa ja se kuuluu ryhmään huippuyliopistoja. Niistä tunnetuimpia ovat muun muassa Harvard ja Columbian yliopisto.

Shuler on huippulahjakas kotiopetettu poika. Hänen vanhempansa ovat molemmat avaruus- ja ilmailuinsinöörejä. Pojan poikkeuksellinen lahjakkuus kävi ilmi jo taaperoiässä – Shuler luki kirjoja kaksivuotiaana sekä englanniksi että koreaksi.

5-vuotiaana hän luki itse Taru sormusten herrasta -kirjan ja The Great Theoremas of Mathematics-teoksen.

6-vuotiaana hän ratkaisi jo haastavia matemaattisia tehtäviä. 

– Jos edistyminen jatkuu samaa rataa, hän ratkoo vielä sellaisia ongelmia, joita me emme osaa vielä edes nimetä, yliopiston dekaani Lance Collins sanoo Guardian-lehden haastattelussa.

Pääsy yliopistoon tietää muuttoa. Perhe on asunut koko Shulerin lapsuuden ajan Texasissa. Collinsin mukaan pääsykokeiden tulosten perusteella paikka yliopistossa oli varma jo Shulerin ollessa 10-vuotias, mutta dekaani halusi varmistaa, että koko perhe pääsee muuttamaan mukana.

– Halusin varmistua, että hänellä on mukava ja turvallinen ympäristö kasvaa ja kehittyä.

Perheen isä sai järjestettyä siirron työpaikkansa sisällä ja nyt koko perhellä on edessä muutto.

Guardianille perhettä haastatellut toimittaja kuvailee 12-vuotiasta nuorukaista ulkoisesti täysin tavalliseksi lapseksi. Jeremy Shuler kiemurtelee haastattelun aikana tuolissa ja purskahtaa välillä nauruun.

Äiti ja isä kertovat, että koska pojan kiinnostuksen aiheet olivat jo lapsena aivan toista kuin muiden ikäistensä, oli aivan turhaa viedä häntä päiväkotiin. Perhe oli kuitenkin huolissaan siitä, miten hän oppii tulemaan toimeen ryhmässä ja tutustumaan muihin lapsiin.

– Leikkipuistossa hän säikähti kirkuvia ja juoksevia lapsia, mutta kun veimme hänet matematiikkaleirille, missä oli muita samoista asioista kiinnostuneita lapsia, hän oli hyvinkin sosiaalinen, äiti jatkaa.

Shuler kertoo nyt jo nauttivansa opiskelusta yliopistossa.

– Matematikkakerhossakin ystäväni olivat minua vanhempia, joten olen jo tottunut siihen, Shuler sanoo ja lisää, että hän on saanut jo muutamia ystäviä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.