Mainos

12 miljoonan arvoinen saari myytiin "pilkkahintaan" – Katajaluodon uusi omistaja paljastaa: "Saaresta tulee upea helmi"

Katajaluodon saaren "pilkkahintaan" ostanut uusi omistaja Peter Brandt kertoo MTV Uutisille, ettei kiinteistösijoitusyhtiö P.W. Brandt Oy:n kesäkuussa tekemä hankinta ollut hetkessä tai hätäisesti tehty päätös.

– Olimme jo aiemmin seuranneet saaren vapaaehtoista myyntiä, jonka hinnat eivät olleet realistisia. Olemme kiinteistöjen kehittäjiä ja näimme sille potentiaalia yrityksemme strategian mukaisesti, Brandt perustelee yrityksen kesäkuussa tekemiä kauppoja.

Katajanokan ja Suomenlinnan välissä sijaitseva saari myytiin kesäkuussa Helsingin ulosottoviraston julkisessa huutokaupassa edulliseen hintaan saaren omistajana olleen Mika Norringin yrityksen ulosottovelkojen vuoksi.

Vuonna 2015 eräs venäläinen rakennusliike oli tarjonnut saaresta 12,9 miljoonaa dollaria eli noin 11,8 miljoonaa euroa. Kesäkuussa saari myytiin kiinteistösijoitusyhtiölle 375 000 euron hintaan, jota Brandt pitää käypänä markkinahintana.

– Saarella ei ole voimassa olevaa kaavaa ja siten sen ostamiseen liittyy hinnasta huolimatta riskejä. Emme ole ostaneet saarta pitääksemme sen vain passiivisesti hallinnassamme, Brandt alustaa saarelle kaavailtua uutta käyttötarkoitusta.

Saarelle kaavaillaan liiketoimintaa kunnostustöiden jälkeen

Saaren kunnostustyöt aloitetaan viipymättä. P.W. Brandt Oy on kaavaillut tekevänsä pitkäaikaisia investointeja, joilla kehitetään saaren käytettävyyttä.

– Saarella on paljon siivottavaa ja rakennus kunnostetaan sille kuuluvaan arvoonsa. Luotsitupa on museoviraston suojelema. Saaresta tulee upea helmi, jonka tulevat kaikki Helsinkiin laivalla saapuvat huomaamaan. Saarella on upea laituri, johon vesibussit voivat pysähtyä kesäaikaan, Brandt vakuuttaa.

Saari tulee olemaan ainakin toistaiseksi yksityisessä omistuksessa, mutta kun yritystoimintaa tukeva infrastruktuuri on rakennettu, saari tulee olemaan niin yrittäjän harjoittaman liiketoiminnan kuin asiakkaidenkin käytettävissä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja