11-vuotias poika kuoli astmakohtaukseen, kun ensihoitajat eivät suostuneet viemään häntä sairaalaan – sydäntä särkevät viimeiset sanat

Brittipoika kuoli hoidettavissa olevaan astmakohtaukseen, kun ensihoitajat eivät suostuneet viemään 11-vuotiasta lasta sairaalaan, kertoo muiden muassa The Telegraph. Kuolinsyytutkimus paljasti lapsen sydäntä särkevät viimeiset sanat äidilleen.

Lokakuussa 2017 George Smith, 11, sai astmakohtauksen kotonaan Stickneyn kylässä Isossa-Britanniassa. Pojan oli vaikea hengittää. Vanhemmat soittivat hätänumeroon.

Ensihoitajat arvioivat, että George ei tarvinnut sairaalahoitoa, vaan pärjäisi vanhempiensa kanssa kotona. Päätelmänsä ensihoitajat perustivat sille, että poika pystyi seisomaan ilman tukea ja puhumaan kokonaisia lauseita.

Vain muutama tunti myöhemmin George pyörtyi ja kuoli toisen vakavan astmakohtauksen jälkeen.

Poika olisi voinut selvitä hengissä

George oli kärsinyt pahasta astmasta vauvasta asti. Lääkärit olivat neuvoneet pojan vanhempia soittamaan paikalle ambulanssin aina astmakohtauksen sattuessa.

Oikeuden mukaan George olisi selvinnyt, jos ensihoitajat olisivat toimineet ohjeiden mukaisesti ja vieneet lapsen sairaalaan. Georgen vanhemmat aikovat haastaa ambulanssitiimin oikeuteen poikansa hoidon laiminlyönnistä.

Viimeiset sydäntä särkevät sanat


Sydäntä särkevästä tarinasta on uutisoitu ympäri maailmaa. Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Georgen äiti Melanie Townend kertoo, että seitsenhenkinen perhe oli viettänyt koko Georgen viimeiseksi jääneen päivän yhdessä. Pitkään ulkoiltuaan perhe istui television ääreen katsomaan elokuvaa. Juuri silloin George alkoi yskimään voimakkaasti ensimmäisen astmakohtauksen vuoksi.

Muutama tunti myöhemmin toinen astmakohtaus sai pojan luhistumaan. Juuri ennen pyörtymistään George katsoi äitiään ja sanoi viimeiset sanansa: ”Olen pahoillani.”

Isänsä kuumeisista elvytysyrityksistä huolimatta Georgen sydän pysähtyi.

– En pysty edes kuvailemaan, miltä lapsen menettäminen tuntuu. Suru on tuhonnut elämäni, Melanie sanoi oikeuden tiedotteessa brittimedioiden mukaan.

Äitiä musertaa tieto, että hänen poikansa kärsi kivuista ennen kuolemaansa. Georgen pahin pelko oli kuolla astmaansa.

Ambulanssitiimi on pyytänyt anteeksi perheeltä, mutta se ei tuo vanhemmilleen lastaan takaisin.

Näin autat astmakohtauksen saanutta

Astmakohtaus johtuu keuhkoputkien supistumistilasta, jolloin ilman virtaus keuhkoissa huononee ja hengitys vaikeutuu, kertoo Punainen Risti verkkosivuillaan. Astmakohtauksen oireita ovat vaikeutunut ja vinkuva uloshengitys, vaikeutunut puhe ja huulien sinerrys.

Astmakohtauksen ensiapu on auttaa henkilöä ottamaan omat lääkkeensä. Tämän jälkeen potilas tulee auttaa asentoon, jossa on helppo hengittää, kuten eteenpäin nojaavaan istuma-asentoon. Jos oireet eivät helpotu, tulee soittaa hätänumeroon 112.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat