Mainos

11-vuotias Claudia surmattiin 23 vuotta sitten Saksassa, nyt lähes 1000 miestä antaa sylkinäytteen poliisin käskystä – ratkeaako rikosmysteeri viimeinkin?

2:21

Tutkijat ovat aloittaneet Saksassa laajan DNA-testauksen ratkaistakseen yli kaksi vuosikymmentä mysteerinä olleen pikkutytön murhan. Asiasta kertoo muun muassa uutissivusto BBC.

Murhamysteeri liittyy tapaukseen, joka sai alkunsa 23 vuotta sitten. Toukokuussa vuonna 1996 tuolloin 11-vuotias Claudia Ruf siepattiin, kun tämä oli kävelyttämässä naapurin koiraa Grevenbroichin kaupungissa.

Vain kaksi päivää myöhemmin tyttö löydettiin kuolleena. Tyttöä oli käytetty seksuaalisesti hyväksi, minkä lisäksi häntä oli kuristettu. Tytön päälle oli valutettu bensiiniä ja ruumis oli osittain palanut.

Toistaiseksi ketään ei ole syytetty vuonna 1996 tapahtuneesta pikkutytön murhasta.

Lähes tuhat miestä kutsuttu DNA-testeihin

Tutkijat päättivät aloittaa laajan DNA-testauksen paikallisen alakoulun tiloissa viikonloppuna. Ensimmäiset sylkinäytteet otettiin lauantaiaamuna ja niitä tullaan jatkamaan.

Sylkinäyte kerätään vähintään 900 mieheltä, jotka saapuivat paikalle poliisin kutsusta. Kaikki paikalle kutsutut eivät ole epäiltyjä tytön murhasta.

Murhatapauksen johtava tutkija Reinhold Jordanin mukaan testitulosten analysointiin menee 4–8 viikkoa

Miesten DNA-näytettä tullaan vertaamaan rikospaikalta otettuihin näytteisiin, kunhan testitulokset valmistuvat.

Fox Newsin tietojen mukaan Claudian ruumiista on löydetty mahdollisesti tekijän DNA:ta. DNA-näytteitä kerättiin 350 kappaletta jo 9 vuotta sitten, mutta tuolloin näytteet eivät tuottaneet tulosta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

”Rikoksentekijä on onnistunut piileksimään aivan liian pitkään”

Bild-lehden tietojen mukaan viimeaikaiset ponnistelut mysteerin ratkaisemiseksi ovat herättäneet ihmisten mielenkiinnon, minkä ansiosta poliisi on saanut useita vinkkejä tapaukseen liittyen.

– Yli 23 vuotta tapahtuneesta, tyttäreni surullinen kohtalo on mahdollista ratkaista. Rikoksentekijä on onnistunut piileksimään meiltä kaikilta aivan liian pitkään, tytön isä Friedhelm Ruf kommentoi tunteikkaana AP:lle.

Lähteet: BBC, Fox News

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja