Teinityttö murhattiin raa'asti New Yorkissa – nyt rikos on ratkeamassa: DNA-testi johdatti poliisin 35 vuotta vanhan verityön jäljille

DNA-testitulos on johdattanut poliisin epäillyn jäljille 35 vuotta vanhassa murhatapauksessa. Newyorkilaistytön elämä päättyi karmivalla tavalla, mutta tekijää ei saatu kiinni.

Eilen pidetyssä tiedotustilaisuudessa poliisiviranomaiset kertoivat pidättäneensä 56-vuotiaan floridalaismies Timothy Williamsin epäiltynä henkirikoksesta.

14-vuotias Wendy Jerome raiskattiin ja tapettiin New Yorkin Rochesterissä kiitospäivänä vuonna 1984. Jalankulkija löysi tytön ruumiin koulun roskiksen lähistöltä.

Uhrin äiti piti CNN:n mukaan tiedotustilaisuudessa tunteikkaan kiitospuheen, jossa hän kiitti poliiseita rikoksen pitkällisestä selvitystyöstä.

– En koskaan uskonut, että tämä päivä koittaa. Toivoisin, että aviomieheni olisi elossa ja näkemässä tämän. Hän kuoli vuonna 2011, mutta tiedän hänen olevan tyttäreni kanssa tuolla jossakin, ja he hymyilevät, äiti Marlene Jerome sanoi.

Lakimuutos laajensi tuloksia

Rikosteknisessä laboratoriossa oli aiemmin tutkittu siemennestenäytettä, jota verrattiin FBI:n tietokantaan - tuloksetta. Vuonna 2017 tehdyn lakimuutoksen sallimana viranomaiset pystyivät laajentamaan DNA-vastaavuuksien tutkimista laajemmasta sukututkimusaineistosta.

Läpimurto tapahtui kuluvan vuoden heinäkuussa, kun tutkijat pystyivät kaventamaan epäiltyjen joukkoja. 

Surmasta epäilty Williams asui Jeromen perheen naapurustossa 1984. Tytön kuoleman aikaan hän on ollut 20-vuotias. Mies on pidätettynä New Yorkissa odottamassa oikeudenkäynnin alkamista. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja