Mainos

Claudia, 11, oli ulkoiluttamassa naapurin koiraa, kun joku kaappasi, raiskasi ja murhasi hänet – nyt Saksan poliisi yrittää ratkaista 23 vuotta vanhan rikoksen DNA-testillä

23 vuotta vanhaa henkirikosta yritetään ratkaista Saksassa DNA-testin avulla, kertoo BBC.

Naapurin koiraa ulkoiluttamassa ollut Claudia Ruf oli vain 11-vuotias, kun tuntematon henkilö kidnappasi, raiskasi ja murhasi hänet. Tapaus sattui Saksassa toukokuussa vuonna 1996 eikä henkirikoksen tekijää ole vielä saatu vastuuseen.

Claudian ruumis löytyi kaksi päivää kidnappaamisen jälkeen 70 kilometrin päässä Grevenbroichin kaupungista. Tytön ruumiista löytyi merkkejä kuristamisesta, hänen ruumiinsa oli valettu bensalla ja sytytetty osittain tuleen.

Poliisi on saanut vuosien saatossa lukuisia vihjeitä rikoksen ratkaisemiseksi. Nyt Saksan poliisi aikoo tehdä DNA-testin yli 900 miespuoliselle henkilölle selvittääkseen henkirikoksen.

– 23 vuoden jälkeen minulla on viimein mahdollisuus ratkaista tyttäreni surullinen kohtalo. Hyökkääjä on voinut liian pitkään piilotella meiltä, Claudian isä Friedhelm Ruf kertoi tunteikkaassa videoviestissä.

Vuonna 2010 poliisi testasi 350 ihmisen DNAn, mutta silloin tutkinnassa ei tehty läpimurtoa. Nyt testit aiotaan tehdä kaikille miespuolisille henkilöille, jotka olivat tapahtuma-aikaan 14-vuotiaita tai vanhempia. Poliisi toivoo, että nykymuotoiset DNA-testit antaisivat tuloksen mahdollisesta tekijästä tai hänen lähisukulaisestaan.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja