Mainos

105-vuotias mies autoilee yhä: "En pidä itseäni vanhana"

Uusiseelantilainen Bob Edwards on ajanut autoa 88 vuoden ajan. Viime vuonna hän sai ensimmäisen ylinopeussakkonsa, ja se harmittaa edelleen.

105-vuotias Edwards on Uuden-Seelannin iäkkäin autoilija.

Hänellä on kuulolaite, mutta silmälaseja hän ei ajaessaan tarvitse. Ajokelpoisuutta arvioivassa lääkärintarkastuksessa hän on käynyt kahden vuoden välein täytettyään 80 vuonna 1988.

Varovaisesta ajotavasta ja tarkkaavaisuudesta liikenteessä kertoo se, että vuosikymmenten aikana hän on ajanut vain yhden kolarin.

Ensimmäisen ajokorttinsa Britanniassa syntynyt Edwards sai 17-vuotiaana. Silloin hän ajoi autoa, jossa ei ollut lainkaan rattia vaan ohjauskahva.

Kaksi vuotta myöhemmin Edwards lähti siirtolaiseksi maapallon toiselle puolelle, hommasi kuorma-auton ja kuljetti työkseen kaikenlaista lastia – vihanneksista kauripuiden pihkaan.

– Kun tulin Uuteen-Seelantiin (1927), täällä oli autoja hyvin vähän, enimmäkseen hevoskärryjä, Edwards kertoo.

Toisen maailmansodan aikana, kun bensa oli vähissä, Edwards kokosi moottoreita. Sodan jälkeen hän hankki laivurin lupakirjan ja kuljetti pääasiassa turisteja saarivaltion rannikkovesillä. Eläkkeellä Edwards on ollut kolmisenkymmentä vuotta.

Nykyään Bob Edwards istuu auton rattiin kolme kertaa viikossa ja ajaa 15 kilometrin päähän ostoksille. Satunnaisesti ajomatka voi olla pidempikin, esimerkiksi lääkäriin mennessä.

Uuden-Seelannin vanhimman kuljettajan tittelistä Edwards ei piittaa.

– Itse asiassa, en pidä itseäni vanhana, hän toteaa.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.