10-vuotiaan vantaalaistytön pahoinpitely: Poliisilla epäillyt ”aika hyvin haarukassa” – toivoo kuvamateriaalia raukkamaisesta teosta

Poliisi on edennyt Tikkurilassa pahoinpidellyn 10-vuotiaan tytön tapauksen tutkinnassa. Poliisin tämän hetkisen tiedon mukaan tytön päälle kävi joukko alle 15-vuotiaita nuoria. Poliisi on saanut hyvin tietoa myös vihjeiden kautta.

– Osallistujat ovat aika hyvin meillä haarukassa. Uusia vihjeitä ei tarvita, tapauksen tutkinnanjohtaja Timo Luoto.

Poliisi on jo puhuttanut joitain henkilöitä, mutta useita on vielä puhuttamatta. Ilmoituksen pohjalta Luoto kuvailee tekoa raukkamaiseksi. Teon motiivi ei vielä ole selvillä.

Yhä nuoremmat lapset kiusaavat 2:00
Yhä nuoremmat kuisaavat toisia lapsia. Miksi?

"Ei niitä kaikkia tarvitse heti jakaa sosiaalisessa mediassa"

Tapahtuma kerrotaan tallentuneen ainakin osittain videolle. Poliisilla ei toistaiseksi ole tallenteita hallussaan.

– Jos jollain on kuvamateriaalia, toivon että se toimitetaan poliisille, eikä ladata sinne sosiaaliseen mediaan, Luoto toteaa.

Luoto toivoo tapaukselle nyt tutkintarauhaa ja muistuttaa, että erilaisten spekulaatioiden ja arvailujen levittäminen sosiaalisessa mediassa voi jopa haitata tutkintaa.

– Somessa helposti asiat lähtevät laukalle. Poliisille voi kyllä kertoa asioita, mutta ei niitä kaikkia tarvitse heti jakaa sosiaalisessa mediassa, hän toteaa.

Koska asia koskee alaikäisiä, tapaus pyritään selvittämään mahdollisimman ripeästi.

Luoto muistuttaa, että vaikka alle 15-vuotiaat lapset eivät ole rikosoikeudellisesti vastuussa teoistaan, niin vahingonkorvausvastuu koskee heitä samalla tapaa kuin muitakin. 

Lue myös:

    Uusimmat