Näin lapsen julma pahoinpitely Imatralla eteni – Älä levitä videota, se voi poliisin mukaan olla rikos

2:24
Näin tapausta kommentoi Eksoten perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja: Kriisiapua on jo annettu.

Poliisin mukaan Imatralla kuvattua lasten pahoinpitelyvideota ei tulisi jakaa eteenpäin, sillä sen jakaminen voi olla rikos.

Poliisi tutkii Imatralla Vuoksenniskan koululla eilen iltapäivällä tapahtunutta välikohtausta, jonka yhteydessä pahoinpideltiin alle 15-vuotias lapsi niin, että tämä vietiin sairaalaan. Tekijöiksi epäillään kolmea niin ikään alle 15-vuotiasta.

Välikohtauksesta on kuvattu video, joka on levinnyt laajalle netissä.

Osalliset nuoria poikia

MTV Uutisten tietojen mukaan sosiaalisessa mediassa on liikkunut useampia videonpätkiä. Videoilla näkyy tappelua, jonka osapuolina on nuoria poikia.

Välikohtaus päättyy tilanteeseen, jossa yksi pojista kaatuu maahan ja kaksi muuta potkii tätä useamman kerran päähän ja ylävartaloon.

Videoiden perusteella tilanteessa on kuvaajan tai kuvaajien lisäksi muita sivullisia, jotka ovat seuranneet välikohtausta vierestä.  

Poliisi kertoi aiemmin, että potkimisen uhriksi joutunut lapsi ei saanut tilanteessa vakavampia vammoja.

Videon jakaja saattaa syyllistyä rikokseen

Poliisi vetoaa videota levittäviin vastikään julkaisemassaan tiedotteessa ja toivoo, ettei videota jaettaisi.

– Poliisi ei suosittele videoiden jakamista edelleen, koska tällöin videota jakava henkilö saattaa itse syyllistyä esimerkiksi yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen, tiedotteessa sanotaan.

Poliisi myös toivoo, että keskustelu asian tiimoilta pysyisi asiallisena kaikesta huolimatta.

Kriisiapua järkyttyneille

Myös Imatran kaupunki ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote ovat vedonneet alueen nuoriin, jottei videota jaettaisi.

Yhteisessä tiedotteessaan kaupunki ja Eksote kertoivat, että videosta järkyttyneille on tarjolla kriisiapua päivystysnumerossa 040 651 1828 ympäri vuorokauden.

Välikohtauksen tapahtumapaikkana toimineen Vuoksenniskan koulun johto ei halua kommentoida tapausta, sillä välikohtauksesta on aloitettu poliisitutkinta.

MTV Uutisten tavoittaman apulaisrehtorin mukaan tiedotusvastuu on poliisilla.

Juttua oikaistu 20.5. klo 10:50: Uhrin iän edestä puuttunut sana alle. Uhri on siis alle 15-vuotias, ei 15-vuotias, kuten jutussa aiemmin sanottiin. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja