10 matkaa, jotka jokaisen tulisi tehdä ennen kuolemaansa – kuinka monta sinulla on jo plakkarissa?

Country Living -lehti listasi kymmenen matkaa, jotka jokaisen kannattaisi elämänsä aikana tehdä. Monellako sinä olet jo käynyt?

Yllä olevalta videolta näet, missä päin maailmaa ihmiset elävät pisimpään!

1. Intohimomatka

Rakastatko kukkia? Suuntaa Hollantiin. Tai hyvää ruokaa? Matkaile Italiaan! Tee matka, joka edistää intohimojasi ja tuottaa sinulle nautinnollisia elämyksiä.

2. Rentoutusmatka

Mene lomalle, jonka aikana et ole yhteydessä muun maailman kanssa. Siirry kaukaiseen lomakohteeseen, oli se sitten mökki Kuusamossa tai nettiyhteydetön hostelli Perussa, ja rentoudu kunnolla.

3. Aktiiviloma

Liikkuminen jää niin vähälle, koska aikaa on niin vähän –  kyllä, tämän tekosyyn ovat kuulleet kaikki. Entä, jos liikunta ja lihasvoiman parantaminen kuuluisivatkin matkaohjelmaasi?

Suuntaa ohjatulle joogalomalle tai vaikka vaeltamaan Lappiin! Testaa vaikka luksustelttailua:

1:04

4. Yksinmatka

Jokaisen tulisi matkustaa yksin edes kerran. Jännittävä, kauhistuttavakin matka antaa enemmän kuin ottaa: se lisää itsetuntoa ja tarjoaa juuri niitä elämyksiä, joita sinä haluat kokea. Tällä lomalla ei tarvitse välittää kenestäkään muusta!

5. Kaverimatka

Ystävyys tekee hyvää sielulle. Mikäpä olisikaan parempi tapa juhlistaa ystävyyttänne kuin oman ajan viettäminen lomamatkan merkeissä!

6. Sukumatka

Ota selvää, missä isoäitisi tai iso-isoäitisi on asunut nuoruudessaan, ja matkusta tuohon kohteeseen. Luvassa on taatusti mielenkiintoisia kokemuksia. Ota mukaasi sukulainen, joka voi kertoa kyseisestä paikasta!

Jos kaipaat lisäinnostusta, Emoryn yliopiston tutkimuksessa selvisi, että lapset, jotka tunsivat perhehistoriansa, käsittelivät stressiä paremmin kuin muut.

7. Junamatka

Olet kyllä kuullut ajomatkasta Yhdysvaltain halki, mutta entä junamatkasta? Jos haluat nähdä paljon samalla, kun sinun ei tarvitse keskittyä navigointiin ja ajamiseen, kokeile junamatkaa esimerkiksi Kanadan halki!

8. Ajomatka

Vaikka junamatkakin on varmasti upea, autolla pääset sinne, minne haluat, ja helposti.

9. Viime hetken matka

Lähde naapurikaupunkiin, risteilylle tai vaikka Tanskaan suunnittelematta sitä suuremmin. Uskalla repäistä, ja lähteä matkalle päivän varoitusajalla! Elämä on jo tarpeeksi aikataulutettua – mitä pahaa minuuttiaikatauluton viikonloppumatka voisi sinulle tehdä?

10. Vapaaehtoismatka

Jos olet aina halunnut pitkälle matkalle, mutta yksin matkaaminen huolettaa, vapaaehtoistyö järjestön kautta on hyvä tapa lähteä matkaan yksin, mutta ryhmässä. Tee hyvää lomamatkasi kautta ja tutustu samalla uusiin tyyppeihin!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja