10 huonoa seksivinkkiä: Näitä asiantuntijat eivät suosittele testaamaan!

2:24

Ihan jokaista seksivinkkiä ei kannata ottaa käyttöön välittömästi.  Yllä olevalla videolla erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen kertoo muun muassa sen, milloin seksivinkit ja -niksit kannattaa ottaa käyttöön.

Kaikilla on taatusti mielipiteensä siitä, mikä on hyvää seksiä ja kuinka seksistä saisi vielä parempaa. Olipa kyseessä ystäväsi tai julkisuuden henkilö, kaikkia seksivinkkejä ei kannata napata omaan käyttöön harkitsemattomasti.

Erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen kertoo yllä olevalla videolla, toimivatko "takuuvarmat" seksivinkit – ja milloin niistä on oikeasti hyötyä.

Miehille suunnattu Men’s Journal kyseli seksiasiantuntijoilta, millaisiin huonoihin vinkkeihin he ovat törmänneet, ja miksi niitä ei kannata ottaa käyttöön sen kummempia pohtimatta. Tässä niistä muutamia.

Huono vinkki 1: Keskity orgasmiin

Kliininen terapeutti ja Mastering Multiple Position Sex -opuksen kirjoittanut Eric Marlowe Garrison muistuttaa, että ”orgasmin ei tulisi olla seksin tavoite”.

Jos keskityt vain orgasmin metsästykseen, paine päästä hekuman huipulle tulee nautinnon tielle. Vaikka tuntuu helpolta ajatella seksiä vain väylänä orgasmiin, on parempi keskittyä siihen, mikä tuottaa nautintoa sinulle ja kumppanillesi.

Toki orgasmi on yksi sellaisista asioista, mutta nautintoa tuottavia asioita on paljon muitakin.

– Sen sijaan, että seksi olisi tavoite- tai suorituskeskeistä, keskity nautintoon, matkaan, haavoittuvaisuuteen läheisyyteen, mutta myös seksuaaliseen anteliaisuuteen, kehottaa myös seksologi ja seksiterapeutti Reece Malone.

Huono vinkki 2: Käytä hampaita

Intiimialueiden koskettaminen tuottaa niin paljon nautintoa sen vuoksi, että alueet ovat kovin herkkiä. Tämän vuoksi esimerkiksi näykkiminen, joka ei tunnu niin kovin voimakkaalta muualla kehossa, voi tuntua paljon rajummalta siellä.

– Mitä tulee hampaiden käyttämiseen intiimialueilla, älä yksinkertaisesti tee sitä kysymättä lupaa ja sitä, haluaako hän sitä, toteaa Malone.

Kannusta kumppaniasi palautteen antamiseen sen suhteen, kuinka kovaa häntä saa näykkiä – jos saa.

Huono vinkki 3: Vedä tukasta kovaa ja yllättäen

Moni pitää hieman rajummasta seksistä, ja kiihottuu esimerkiksi tukistamisesta. Vinkki ei siis automaattisesti ole huono, mutta täysin suin päin ei kuitenkaan tukkaa kannata ryhtyä vetelemään.

Seksitutkija ja terapeutti Chistine Milrod tietää monen seksuaalisen kokemuksen kokeneen äkkipysäyksen erittäin kiusallisella tavalla, kun mies on päätynyt repimään naisen hiuslisäkkeen tai hiustenpidennykset pois tämän päästä.

Tukistamisesta saattaakin olla hyvä keskustella etukäteen, tai voit kokeilla edetä varovaisin askelin.  Jos vedät hiuksista hieman, ja kumppani vetäytyy, kannattaa jättää leikki sikseen ja kysellä aiheesta myöhemmin sopivammalla hetkellä.

Huono vinkki 4: Yhdistä ruoka ja seksi

Ruoan ja seksin yhdistäminen saattaa näyttää eroottiselta esimerkiksi elokuvissa, mutta todellisuus voi olla sotkuisempaa.

– Todellisuudessa ruoan tuominen makuuhuoneeseen on yleensä enemmän hässäkkää ja sotkua kuin hauskaa, toteaa seksiterapeutti Vanessa Marin.

Helppo tapa ottaa ruoka seksikkäästi mukaan touhuihin on syöttää kumppanille vaikkapa suklaalla päällystettyjä mansikoita ja pistää herkut sivuun, kun kunnon toiminta alkaa.

Huono vinkki 5: Lähdet päättömälle matkalle kohti g-pistettä

On hienoa, jos mies haluaa ottaa selville, missä naisen kuuluisa g-piste sijaitsee. Mutta jos lukaisee kerran jostain, että kannattaa lähteä koukussa olevan etusormen kanssa etsintäreissulle ja päättää ottaa saman tien puoli kättä käyttöön, on mennyt hieman liian pitkälle, Milrod toteaa. Liian paljon, liian pian, voi nimittäin olla kivuliasta.

Kuten klitoriksen kanssa, g-pisteen metsästys kannattaa aloittaa varovasti ja pyytää myös naista itseään osallistumaan aarteenmetsästykseen.

Huono vinkki 6: Kuljet läpi Kama Sutran – oli asento mikä hyvänsä

Vaikka Kama Sutraa kutsutaan seksin raamatuksi, ei sitä kannattaa tuijottaa sokeasti. Opus sisältää monia hyviä, käyttökelpoisia ja nautinnollisia asentoja, mutta se sisältää myös asentoja, jotka vaativat paljon notkeutta, keskivartalovoimaa ja liikunnallisuutta, muistuttaa Malone.

Kannattaa siis aloittaa rauhallisesti.

Huono vinkki 7: Kokeile ”jotain uutta”

Moni ihminen pitää anaaliseksiä nautinnollisena, mutta se vaatii ylimääräistä vaivannäköä ja huomaavaisuutta. Jos tätä ei ota huomioon, on seurauksena vaikka mitä ongelmia.

– Joskus halu ”kokeilla jotain uutta” on ylivoimainen, Milrod toteaa ymmärtäväisesti.

Anaaliseksissä pitää kuitenkin ottaa huomioon tarpeellisia valmisteluja, kuten rutkasti liukuvoidetta.

Voi myös olla, ettei kumppani halua ottaa osaa kokeiluusi. Suin päin ei kannatakaan hommaan ryhtyä, vaan asiasta todellakin pitää keskustella etukäteen.

Huono vinkki 8: Anele suuseksiä

Jonkinlainen valta-asema seksissä voi olla kiihottavaa, mutta liian pitkälle dominoivaa asennetta ei kannata viedä. Pornosta moni mies saa ajatuksen, että on normaalia ohjata naisen pää intiimialueille suuseksiä varten, mutta usein ele epäonnistuu – nainen kokee sen kiusallisena ja alentavana.

Oraaliseksi voi tuntua hyvältä ilman suoraa ohjaustakin, Milrod muistuttaa.

– Ota kätesi pois hänen päästään, lakkaa painamasta ja nauti hitaan ja seksikkään suihinoton lempeydestä.

Huono vinkki 9: Leiki pippurilla

Marin kertoo, että pippurivinkki on huonoin seksiniksi, jonka hän on koskaan kuullut. Marin luki vinkin lehdestä, joka on tunnettu epätavallisista seksiohjeistuksistaan.

– He vakavissaan suosittelivat pippurin sirottamista miehen nenän alle ennen hänen orgasmiaan, sillä ajatuksella, että aivastaminen voimistaisi orgasmia, Marin nauraa.

– Nauroin niin lujaa, kun kuvittelin jonkun pitävän pientä pippurisirotinta sängyn vierellä ja yrittävän saada sen suoraan miehen nenän alle juuri oikealla hetkellä.

Sanomattakin on siis selvää, ettei seksiasiantuntija suosittele tätä keinoa parisuhteen "maustamiseksi".

Huono vinkki 10: Vaihda iltaseksi aamuseksiin

Kyse ei ole siitä, että aamuseksi olisi jotenkin huonompaa kuin iltaseksi. Mutta seksin ajankohdan muuttaminen ei asiantuntijan mukaan tee siitä automaattisesti parempaa.

"Seksi aamulla voi olla ihan yhtä huonoa kuin seksi illalla..."

– Seksi aamulla voi olla ihan yhtä huonoa kuin seksi illalla, jos ette molemmat ole hyvin levänneitä, hyvin virkistyneitä ja stressittömiä, Garrisson sanoo.

Jos olet töiden jälkeen liian stressaantunut harrastamaan seksiä illalla, sinun kannattanee keksiä keinot vähentää stressiä, sen sijaan, että kokeilisit tilapäisiä apukeinoja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja