10 euron satsaus kuussa kotimaisiin tuotteisiin toisi Suomeen 10 000 työpaikkaa vuodessa – muista tämä erityisesti jouluostoksilla: "Voi ratkaista koko vuoden myynnin"

Kaupassa käynti koronan aikana 2:33
Näin käyt kaupassa turvallisesti korona-aikana!

10 euroa kuussa kotimaisiin tuotteisiin ja palveluihin tuo vuositasolla Suomeen 10 000 työpaikkaa lisää, kertoo Suomalaiseen Työn Liitto tiedotteessaan.

Tänään perjantaina 4.12. vietetään Osta työtä Suomeen -päivää, jonka järjestää Suomalaisen Työn Liitto. Kuudetta kertaa järjestettävällä teemapäivällä halutaan muistuttaa kuluttajia suomalaisen työn tärkeydestä ja siitä, millainen vaikutus on sillä, että valitsee kotimaisia tuotteita ja palveluita.

– Toivomme Osta työtä Suomeen -päivän pysäyttävän ihmiset miettimään, kuinka he voisivat muuttaa kulutustottumuksiaan siten, että he ostaisivatkin kympillä kotimaista ulkomaisten tuotteiden sijaan, kertoo Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala tiedotteessa.

Kymppi kuussa tuo työpaikkoja vuositasolla

Suomalaisen Työn Liiton mukaan päivän merkitys korostuu erityisesti tänä vuonna, kun korona-aika on koetellut Suomen taloutta, työllisyyttä, ihmisten toimeentuloa ja yritysten toimintaa monin tavoin. Näin ollen olisikin entistä tärkeämpää valita kotimaisia tuotteita ja palveluita. 

– Tässä ajassa sillä on erityinen arvo. Tuleva joulukausi on varsinkin monelle pienyritykselle ja kuluttajatavarayritykselle vuoden tärkein sesonki ja voi ratkaista koko vuoden myynnin. Viisaalla ja lämminsydämisellä valinnalla voimme olla tukemassa suomalaisten työllisyyttä näinä poikkeusaikoina.

Suomalaisen Työn Liitto kertoo tiedotteessaan, että kymmenen euroa lisää kuussa kotimaisiin tuotteisiin ja palveluihin tuo maahamme vuositasolla 10 000 työpaikkaa. Liiton mukaan kotimaisen tuotteen tai palvelun valinta on lisäksi vastuullisuusteko.

Lähde: Suomalaisen Työn Liitto

Lue myös:

    Uusimmat