1.12.2003 Thai-pikkujoulut

Possunyytit

500 g porsaan ulkofileetä
4 valkosipulin kynttä
1 rkl viinietikkaa
1 rkl seesamiöljyä
2 tl suolaa
mustapippuria
salaattia tai valkokaalia

1. Leikkaa liha sormenpäänkokoisiksi kuutioiksi.
2. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Sekoita marinadin aineet ja marinoi lihaa jääkaapissa muutama tunti.
3. Paista liha uunissa grillivastuksen alla 250 asteessa noin 10 minuuttia. Kääntele lihapaloja kypsennyksen aikana.
4. Kietaise lihapaloja salaatin- tai kaalinlehteen ja mausta haluamallasi kastikkeella.

Chilikastike

1 chiliä
2 valkosipulin kynttä
1 rkl fariinisokeria
1 dl kuumaa vettä
0,5 dl kalakastiketta
0,5 dl limetin mehua

1. Hienonna chili ja valkosipuli.
2. Sekoita kastikkeen aineet keskenään.

Pähkinädippi

2 dl suolapähkinöitä
2 valkosipulin kynttä
1 pieni sipuli
2 chiliä
1 rkl öljyä
2 tl sokeria
2 rkl kalakastiketta
1 tl seesamiöljyä
1 dl kookosmaitoa

1. Hienonna suolapähkinät monitoimikoneessa tai morttelissa.
2. Hienonna valkosipuli, sipuli ja chilit. Kuullota niitä hetki öljyssä.
3. Lisää kaikki aineet kattilaan ja keitä dippiä noin 15 minuuttia. Lisää kookosmaitoa tarvittaessa.

Mausteinen porkkanasalaatti

3-4 porkkanaa (noin 300 g)
4-5 vihreää esikeitettyä tai pakastettua papua
4 kirsikkatomaattia

2 rkl paahdettuja maapähkinöitä tai suolapähkinöitä
1/2 -2 pientä chiliä
1-6 valkosipulia
1 rkl sokeria
2 rkl kalakastiketta
noin 1/2 dl limetin mehua
1. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi pitkittäin niin syntyy pitkiä suikaleita.
2. Leikkaa pavut vinottain pätkiksi ja lohko tomaatit.
3. Murskaa morttelissa pähkinät, valkosipulit, chili, sokeri ja kalakastike. Lisää lopuksi limetin mehu.
4. Kaada kastike salaatille. Sekoita ja painele kämmenellä survoen, jotta salaatista tulee mehevä. Lisää joukkoon pavut ja tomaattilohkot.

Lasinuudelisalaatti

200 g katkarapuja
200 g lasinuudeleita
2 rkl öljyä
1 rkl raastettua inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 chili
2 dl mungopavunituja
1 punasipuli
2 rkl limetin mehua
1 rkl tummaa sokeria
1 rkl kalakastiketta
1 ruukku tuoretta korianteria
(1 dl suolapähkinöitä)

Liota nuudeleita reilussa vesimäärässä noin puolisen tuntia. Pilko chili, valkosipuli ja punasipuli kuutioiksi. Paista valkosipulia, inkivääriä ja punasipulia hetki pannulla, lisää mungpavut, valutetut nuudelit, pähkinät, sokeri, limetin mehu ja kalakastike. Sekoita pikaisesti. Laita salaatti tarjolle ja leikkaa päälle reilusti tuoretta korianteria.

Banaania kookoskermassa

2 kpl banaania
4 dl kookosmaitoa
1,5 dl sokeria
ripaus suolaa

Keitä banaanit kuorineen vedessä kypsiksi (n. 4 min.). Sekoita kookosmaito, sokeri ja suola ja keitä kunnes seos saostuu. Kuori ja paloittele banaanit ja keitä vielä hetki kookoskermassa.


Lue myös:

    Uusimmat