Verivalan karmea käänne: Mies löi toista keittiöveitsellä kaulaan

Puukotettu mies pääsi nopeasti sairaalahoitoon, mikä todennäköisesti pelasti hänen henkensä. 

Oikeuden mukaan mies löi yllättäen ystäväänsä keittiöveitsellä kaulaan Helsingissä viime vuoden kesäkuussa. Veitsen terä upposi noin viiden sentin syvyyteen lävistäen suuren kaulavaltimon. Oikeuden mukaan uhrin hengen pelasti asunnossa annettu ensiapu ja se, että hän pääsi nopeasti sairaalaan. 

Käräjäoikeuden tuomion mukaan miehellä ja uhrilla oli ollut tapana käsitellä ja temppuilla veitsillä. 

Nyt veitset oli kuitenkin laitettu piiloon, koska puukotuksesta tuomittu mies oli ottanut ennen tekoa LSD:tä. Ennen tapahtumia miehet olivat kuitenkin tehneet verivalan eli viiltäneet kämmeniinsä haavat ja koskettaneet haavoilla toisiaan. 

Mies kiisti yrittäneensä tappaa ystävänsä. Hänen mukaansa kyse oli veitsentavoittelusta, ja lyönti itsessään oli vahinko. 

Uhri sai nopeasti apua asunnosta olleilta muilta henkilöitä. Veitsellä lyönyt mies otettiin myöhemmin kiinni Tapanilan juna-asemalta.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi vuonna 2005 syntyneen Alex Leo Cesar Lemettilän tapon yrityksestä 2 vuoden ja 8 kuukauden vankeuteen. Lisäksi hän joutuu maksamaan uhrille noin 8 000 euron korvaukset. 

Mies valitti tuomiosta hovioikeuteen. Sekä käräjäoikeudessa että hovioikeudessa mies kertoi, että uhriksi joutunut mies olisi viiltänyt häntä käteen ennen puukotusta, ja tästä syystä hän olisi puukottanut miestä hätävarjeluna. 

Poliisin esitutkinnassa mies kuitenkin kertoi viiltäneensä itse kämmeneensä. Mies kertoi valehdelleensa esitutkinnassa, koska ei halunnut kertoa asianosaisten huumeidenkäytöstä. Hovioikeus ei kuitenkaan pitänyt miehen selitystä uskottavana, eikä se myöskään muuttanut käräjäoikeuden aiemmin antamaa tuomiota. 


 

Lue myös:

    Uusimmat