Sensaatiomainen 200 metrin taisto ja hurja moukarikaari – yleisurheilussa hämmästyttäviä temppuja

Kanadan Ethan Katzberg kruunasi eilisen yleisurheilupäivän Kenian Kip Keino Classic -kisoissa.

Yleisurheilurintamalla tapahtui eilen todella paljon. Ensin Armand Duplantis hyppäsi seiväshypyn maailmanennätyksen Timanttiliigassa ja sen jälkeen muuallakin tapahtui hurjia.

Kanadan Ethan Katzberg täräytti moukarissa sellaisen kaaren, jollaista ei ole nähty vuosiin. Katzberg paiskasi lekansa tulokseen 84,38, mikä on paitsi maailman kärkitulos myös pisin moukarikaari 16 vuoteen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Katzbergin heitto on Kanadan ennätys. Hän paransi edellistä ennätystään yli kolme metriä, mikä on moukarissa valtavasti. Viimeksi yli 84 metrin on kiskaissut Valko-Venäjän Ivan Tikhon vuonna 2008. Kanadalainen voimanpesä nousi mahtiheitollaan kaikkien aikojen listalla siajlle yhdeksän ja tiputti Olli-Pekka Karjalaisen SE-tuloksen 83,30 sijalle 17.

Samaisissa kinkereissä, joissa Katzberg onnistui, nähtiin myös hämmästyttävä miesten 200 metrin taisto, kun kaksi juoksijaa kirmasivat täysin samaan maailman kauden kärkiaikaan 19,71. 

Yhdysvaltain Courtney Lindsey johti lähes koko matkan, mutta Botswanan Letsile Tebogo runttasi lopussa rinnalle. Miehet ylittivät maaliviivan samassa ajassa, mutta lopulta voitto merkittiin kuitenkin Lindseylle tuhannesosin turvin.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Lue myös:

    Uusimmat