Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Zabaione manteleilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

4 annosta

  • 2 munaa
  • 2 munankeltuaista
  • ½-1 dl sokeria
  • 3 dl valkoviiniä, marsalaviiniä tai portviiniä
  • paahdettuja mantelilastuja

Valmistusohje

1. Vaahdota munat, keltuaiset, sokeri ja viini.

2. Kaada seos kattilaan (älä käytä alumiinikattilaa). Kuumenna miedolla lämmöllä ja vatkaa voimakkaasti, kunnes vaahto on sakeaa ja kuohkeaa. Tarkista maku.

3. Tarjoa vaahto heti tai hieman jäähtyneenä lautasilta tai jalallisista laseista. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla tai tuoreilla marjoilla.

Tämä on klassinen intialainen jälkiruoka. Mantelilastujen sijaan voit käyttää myös tuoreita marjoja. Todellinen herkkusuu käyttää tietenkin molempia. Sovita sokerin määrä viinin makeuden mukaan.

Lisää aiheesta:

Vadelma sabayonPaistetut banaanitMustikoilla koristeltu kermainen vaahtoVaniljakastiketta piirakallePunaviinimarinoidut mansikatLiekitetyt banaanit mantelien kera
Makea kastikeGluteenitonLaktoositonKasvisruokaJälkiruoatKastikkeet ja dipit

Tuoreimmat aiheesta

Makea kastike
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Sokerikuorrutettua persikkaa ja vadelmakastiketta

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Paistettuja omenaviipaleita ja vaniljakastiketta

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Vadelmatarteletit ja vadelmakastike

  • 18.02.201300:00
    Makuja

    Vadelmainen vaniljajäätelökastike

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Vadelma sabayon