Zabaione manteleilla

Tämä on klassinen intialainen jälkiruoka. Mantelilastujen sijaan voit käyttää myös tuoreita marjoja. Todellinen herkkusuu käyttää tietenkin molempia. Sovita sokerin määrä viinin makeuden mukaan.

4 annosta

  • 2 munaa
  • 2 munankeltuaista
  • ½-1 dl sokeria
  • 3 dl valkoviiniä, marsalaviiniä tai portviiniä
  • paahdettuja mantelilastuja

Valmistusohje

1. Vaahdota munat, keltuaiset, sokeri ja viini.

2. Kaada seos kattilaan (älä käytä alumiinikattilaa). Kuumenna miedolla lämmöllä ja vatkaa voimakkaasti, kunnes vaahto on sakeaa ja kuohkeaa. Tarkista maku.

3. Tarjoa vaahto heti tai hieman jäähtyneenä lautasilta tai jalallisista laseista. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla tai tuoreilla marjoilla.

Parhaat ruokaohjelmat