Zabaione manteleilla
Tämä on klassinen intialainen jälkiruoka. Mantelilastujen sijaan voit käyttää myös tuoreita marjoja. Todellinen herkkusuu käyttää tietenkin molempia. Sovita sokerin määrä viinin makeuden mukaan.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 2 munaa
- 2 munankeltuaista
- ½-1 dl sokeria
- 3 dl valkoviiniä, marsalaviiniä tai portviiniä
- paahdettuja mantelilastuja
Valmistusohje
1. Vaahdota munat, keltuaiset, sokeri ja viini.
2. Kaada seos kattilaan (älä käytä alumiinikattilaa). Kuumenna miedolla lämmöllä ja vatkaa voimakkaasti, kunnes vaahto on sakeaa ja kuohkeaa. Tarkista maku.
3. Tarjoa vaahto heti tai hieman jäähtyneenä lautasilta tai jalallisista laseista. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla tai tuoreilla marjoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti