Yrttituorejuustolla täytetty kylmäsavulohirulla

Nämä herkut sopivat mahtavasti kevään juhlaisaan noutopöytään tai grillijuhlien alkuruoaksi.

Ainekset

  • 200 g kylmäsavulohta viipaleina
  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • nippu basilikaa
  • nippu persiljaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 liivatelehti
  • 2 rkl sitruunamehua
  • saaristolaisleipää

Valmistusohje

Mausta tuorejuusto silputulla basilikalla, persiljalla ja valkosipulilla. Liota liivatelehti hyvin, sulata se kattilassa tai mikrossa sitruunamehun kanssa ja vatkaa tuorejuuston joukkoon.

Levitä kylmäsavulohiviipaleet kelmun päälle ja levitä tuorejuustoa sen päälle. Rullaa kiinni tiiviiksi pötköksi ja nosta jääkaappiin maustumaan ja hyytymään ainakin tunniksi.

Leikkaa leivästä viipaleita ja kylmäsavulohipötköstä paloja sen päälle. Koristele yrteillä ja tarjoa sellaisenaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja