Yrttituorejuustolla täytetty kylmäsavulohirulla

Nämä herkut sopivat mahtavasti kevään juhlaisaan noutopöytään tai grillijuhlien alkuruoaksi.

Ainekset

  • 200 g kylmäsavulohta viipaleina
  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • nippu basilikaa
  • nippu persiljaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 liivatelehti
  • 2 rkl sitruunamehua
  • saaristolaisleipää

Valmistusohje

Mausta tuorejuusto silputulla basilikalla, persiljalla ja valkosipulilla. Liota liivatelehti hyvin, sulata se kattilassa tai mikrossa sitruunamehun kanssa ja vatkaa tuorejuuston joukkoon.

Levitä kylmäsavulohiviipaleet kelmun päälle ja levitä tuorejuustoa sen päälle. Rullaa kiinni tiiviiksi pötköksi ja nosta jääkaappiin maustumaan ja hyytymään ainakin tunniksi.

Leikkaa leivästä viipaleita ja kylmäsavulohipötköstä paloja sen päälle. Koristele yrteillä ja tarjoa sellaisenaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!