Tämä kastike sai alkunsa täysin vahingossa. Kokki pudotti sokeriastian kastikkeeseen ja suuttui, kun koko kastike meni pilalle. Sokeri ei kuitenkaan pilannut kastiketta, vaan antoi sille täysin uudenlaisen makuvivahteen. Kastike sopii lohen kumppaniksi, pastasalaatin kostukkeeksi tai vaikkapa äyriäispateen mausteeksi.

8 annosta

  • 4 dl maustamatonta jogurttia
  • ½ dl majoneesia
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl meiramia
  • 1 tl basilikaa

Valmistusohje

1. Sekoita jogurtti, majoneesi, sokeri, paprikajauhe, rosmariini, oregano, meirami ja basilika. Nosta kastike kylmään maustumaan vähintään 2 tunniksi, mielellään vaikka koko yöksi.

Tuoreimmat aiheesta

Gluteeniton