Yrttiset kesäkurpitsakukat
Pienistä kesäkurpitsoista syntyy buffetin herttaisin ruokalaji.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Raaka-aineet
- 250 g pieniä kesäkurpitsoja
- 1 rkl rypsiöljyä
- rouhittua mustapippuria
- suolaa
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- 2 rkl hienonnettua basilikaa
- 1 pieni chili hienonnettuna
- 1/2 dl Rajamäen Hunaja-omenaviinietikkaa
- 1 1/2 rkl juoksevaa hunajaa
Valmistusohje
Leikkaa pestyt kesäkurpitsat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Jos haluat tehdä viipaleista kukkia, vedä veitsellä pitkittäiset lovet kurpitsan pintaan ennen viipalointia.
Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista viipaleet öljyssä kullankeltaisiksi vain toiselta puolelta.
Lado viipaleet laakeaan astiaan kerroksittain ripotellen kerrosten väliin suolaa, rouhittua mustapippuria, hienonnettua persiljaa, basilikaa ja chiliä.
Sekoita viinietikan joukkoon hunaja ja kaada liemi viipaleiden päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta