Yrttiset kesäkurpitsakukat
Pienistä kesäkurpitsoista syntyy buffetin herttaisin ruokalaji.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Raaka-aineet
- 250 g pieniä kesäkurpitsoja
- 1 rkl rypsiöljyä
- rouhittua mustapippuria
- suolaa
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- 2 rkl hienonnettua basilikaa
- 1 pieni chili hienonnettuna
- 1/2 dl Rajamäen Hunaja-omenaviinietikkaa
- 1 1/2 rkl juoksevaa hunajaa
Valmistusohje
Leikkaa pestyt kesäkurpitsat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Jos haluat tehdä viipaleista kukkia, vedä veitsellä pitkittäiset lovet kurpitsan pintaan ennen viipalointia.
Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista viipaleet öljyssä kullankeltaisiksi vain toiselta puolelta.
Lado viipaleet laakeaan astiaan kerroksittain ripotellen kerrosten väliin suolaa, rouhittua mustapippuria, hienonnettua persiljaa, basilikaa ja chiliä.
Sekoita viinietikan joukkoon hunaja ja kaada liemi viipaleiden päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka