Yrttipaistetut perunalohkot

Tarjoile yrttipaistettuja lohkoperunoita lihan tai kanan kera. Perunat voidaan myös tarjota naposteltavana – ne maistuvat hyviltä, kun niitä dipataan mausteiseen tomaattikastikkeeseen, aioliin tai majoneesiin.

Neljälle

  • 1 kg perunoita
  • neutraalia öljyä
  • yrttimausteita
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko perunat. Laita jääkylmään veteen 10 minuutiksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaada öljyä uuninkestävän vuoan pohjalle. Kaada perunoista vesi pois, laita perunat vuokaan. Paista uunissa n. 30 minuuttia. Ripottele päälle yrttimausteet, kun n. 5 minuuttia paistoajasta on jäljellä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!