Yrttikuorrutettu lohi ja rosmariiniperunat
Lohi saa maistuvan kuorrutteen yrteistä ja perunat makua rosmariinista. Yrttien juhlaa Makuja-kokki Kristan käsissä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 700 g lohta/kirjolohta
- noin 1 tl suolaa
- 1 pss (50 g) pinjansiemeniä
- 1/2 dl ruishiutaleita
- 1/2 ruukkua basilikaa
- 1/2 ruukkua persiljaa
- 2 paahtoleipäpalaa
- 2 tl raastettua sitruunankuorta
- 1 tl hunajaa
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
(4 hengelle)
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta lohi suolalla. Laita pinjansiemenet, kaurahiutaleet, yrtit, leivät ja sitruunankuori tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi seokseksi.
Sekoita joukkoon hunaja ja oliiviöljy, sekoita tasaiseksi. Taputtele kuorrute lohen pinnalle.
Laita kala uunivuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa rosmariiniperunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria