Yrttikuorrutettu lohi ja rosmariiniperunat

Lohi saa maistuvan kuorrutteen yrteistä ja perunat makua rosmariinista. Yrttien juhlaa Makuja-kokki Kristan käsissä.

Ainekset

  • 700 g lohta/kirjolohta
  • noin 1 tl suolaa
  • 1 pss (50 g) pinjansiemeniä
  • 1/2 dl ruishiutaleita
  • 1/2 ruukkua basilikaa
  • 1/2 ruukkua persiljaa
  • 2 paahtoleipäpalaa
  • 2 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 tl hunajaa
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

(4 hengelle)

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta lohi suolalla. Laita pinjansiemenet, kaurahiutaleet, yrtit, leivät ja sitruunankuori tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi seokseksi.

Sekoita joukkoon hunaja ja oliiviöljy, sekoita tasaiseksi. Taputtele kuorrute lohen pinnalle.

Laita kala uunivuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa rosmariiniperunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!