Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ylikypsä porsaankylki

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ylikypsää porsaankylkeä haudutellaan uunissa noin 5–6 tuntia. Tuhdin lihan kaveriksi sopii loistavasti lämmin papu-vihannessalaatti.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • n. 1,2 kg luutonta porsaankylkeä
  • 1 rkl karkeaa suolaa
  • 1 pesty porkkana
  • 2 salottisipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 rkl valkopippuria
  • 1 l vettä

Valmistusohje

Hiero suola porsaankyljen lihaisalle puolelle. Aseta kylki uunivuokaan kamarapuoli ylöspäin. Pilko porkkana, salottisipulit ja valkosipulit peukalonpään kokoisiksi paloiksi ja lisää vuokaan. Paahda kylkeä 250-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Lisää vuokaan vesi ja mausteet, peitä kannella tai foliolla ja laita takaisin uuniin. Anna hautua 100-asteisessa uunissa noin 5-6 tuntia. Ota vuoka uunista, siivilöi liemi talteen ja jäähdytä porsaankylki kevyen painon alla. Poista jäähtyneestä kylkipalasta kamara.

Aseta kylkipala leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paahda 250-asteisessa uunissa grillivastuksilla tai grillissä noin 10 minuuttia, kunnes pinta on rapean ruskea. Sivele pintaan mallaskastiketta, kuumenna vielä noin 10 minuuttia ja sivele kuumentamisen aikana pintaan muutaman kerran lisää mallaskastiketta. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoile lämpimän papusalaatin kera.

Lisää aiheesta:

Lampaanpaisti provencaleLampaankyljykset juurespyttipannun ja ruusukaalin keraNaudanpaisti kermakastikkeessaValkosipulisilavoitu lampaanfileeLuumuilla täytetty kyljysriviLampaanpaisti ja yrttivoi
PorsaankyljyksetKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaankyljykset
  • 28.09.201707:27
    Omenat

    Paistettua omenaa ja possua

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Homejuustokyljykset sienipedillä

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Kyljykset curryn ja banaanin kera

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Paneroidut porsaankyljykset, ananassalsaa ja perunamuusia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaankyljykset saksanpähkinäkastikkeella