Ylikypsä porsaankylki

Ylikypsää porsaankylkeä haudutellaan uunissa noin 5–6 tuntia. Tuhdin lihan kaveriksi sopii loistavasti lämmin papu-vihannessalaatti.

Ainekset

  • n. 1,2 kg luutonta porsaankylkeä
  • 1 rkl karkeaa suolaa
  • 1 pesty porkkana
  • 2 salottisipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 rkl valkopippuria
  • 1 l vettä

Valmistusohje

Hiero suola porsaankyljen lihaisalle puolelle. Aseta kylki uunivuokaan kamarapuoli ylöspäin. Pilko porkkana, salottisipulit ja valkosipulit peukalonpään kokoisiksi paloiksi ja lisää vuokaan. Paahda kylkeä 250-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Lisää vuokaan vesi ja mausteet, peitä kannella tai foliolla ja laita takaisin uuniin. Anna hautua 100-asteisessa uunissa noin 5-6 tuntia. Ota vuoka uunista, siivilöi liemi talteen ja jäähdytä porsaankylki kevyen painon alla. Poista jäähtyneestä kylkipalasta kamara.

Aseta kylkipala leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paahda 250-asteisessa uunissa grillivastuksilla tai grillissä noin 10 minuuttia, kunnes pinta on rapean ruskea. Sivele pintaan mallaskastiketta, kuumenna vielä noin 10 minuuttia ja sivele kuumentamisen aikana pintaan muutaman kerran lisää mallaskastiketta. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoile lämpimän papusalaatin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!