Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yksinkertaista parsakaalia

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Kahdelle

  • 250 g parsakaalia (brokkolia)
  • 1 l vettä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

1. Huuhdo parsakaali. Poimi pois lehdet, jos niitä on, ja leikkaa varresta n. 2 cm. Viipaloi varsi ja leikkaa isot kimput pienemmiksi, pienet kimput voit jättää kokonaisiksi.

2. Laita palat kattilaan, kaada päälle vesi ja keitä kannen alla keskilämmöllä. Kokeile terävällä veitsellä, milloin ne ovat kypsiä. Älä keitä niitä täysin pehmeiksi. Kimppujen tulee olla vielä loistavan vihreitä.

3. Siivilöi parsakaalit ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Ne maistuvat hyviltä sellaisenaan, mutta voinokare tuo esiin lisää makua. Parsakaalin lämpö saa voin sulamaan. Tarjoile heti.

Kun ostat parsakaalia, etsi tummanvihreitä kimppuja. Jos parsakaali alkaa kellastua, älä osta sitä. Parsakaalia voi ostaa myös pakasteena, jolloin kimput on jo eroteltu toisistaan ja sinun tarvitsee kaataa ne vain suoraan keitinveteen.

Lisää aiheesta:

Parsaa ja mantelia ruskistetun voin keraPerunakakkuPaahdetut fenkolit Parsaa al denteTuoreita punajuuria ja yrttivoitaParsaa mantelivoilla
KasvislisukeKevytKananmunatonGluteenitonKasvisruokaKeventäjätLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislisuke
  • 15.12.202410:03
    Välipalat

    Kukkakaali libanolilaisittain

  • 27.07.201607:54
    Lisäkeruoat

    Kermainen paprikasalsa

  • 27.04.201609:45
    Juusto

    Munajuustoa ja punajuurta

  • 31.07.201514:16
    Kaalisalaatti

    Kaleslaw

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutetut endiivit