Yksinkertaista parsakaalia
Kun ostat parsakaalia, etsi tummanvihreitä kimppuja. Jos parsakaali alkaa kellastua, älä osta sitä. Parsakaalia voi ostaa myös pakasteena, jolloin kimput on jo eroteltu toisistaan ja sinun tarvitsee kaataa ne vain suoraan keitinveteen.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Kahdelle
- 250 g parsakaalia (brokkolia)
- 1 l vettä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 rkl voita
Valmistusohje
1. Huuhdo parsakaali. Poimi pois lehdet, jos niitä on, ja leikkaa varresta n. 2 cm. Viipaloi varsi ja leikkaa isot kimput pienemmiksi, pienet kimput voit jättää kokonaisiksi.
2. Laita palat kattilaan, kaada päälle vesi ja keitä kannen alla keskilämmöllä. Kokeile terävällä veitsellä, milloin ne ovat kypsiä. Älä keitä niitä täysin pehmeiksi. Kimppujen tulee olla vielä loistavan vihreitä.
3. Siivilöi parsakaalit ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Ne maistuvat hyviltä sellaisenaan, mutta voinokare tuo esiin lisää makua. Parsakaalin lämpö saa voin sulamaan. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan