Wokkivihanneksilla täytetyt tortillat

Tämä vihanneswokki tarjoillaan tortillojen täytteenä. Tortillat lämpiävät nopeasti uunissa tai mikrossa.

4 annosta

  • 1½ sipulia
  • 200 g tuoreita sokeriherneitä
  • 2 porkkanaa
  • 200 g bambunversoja
  • 1-2 punaista paprikaa
  • 1-2 keltaista paprikaa
  • 160 g herkkusieniä
  • 16 minimaissia
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl seesamöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl soijaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
  • 4 tortillaa
  • 2 tl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Paahda seesaminsiemeniä uunissa. Kuori ja suikaloi porkkanat. Kuori ja viipaloi sipuli. Huuhtele sokeriherneet. Leikkaa paprikat ohuiksi suikaleiksi. Harjaa ja halkaise herkkusienet. Suikaloi bambunversot.

2. Kuumenna ruoka- ja seesamöljy. Lisää inkivääri, valkosipuli ja sipuli. Kuullota minuutin ajan keskilämmöllä, kokoajan sekoittaen. Lisää sokeriherneet, paprikasuikaleet ja herkkusienet. Kuullota sekoittaen vielä noin 2 minuuttia. Lisää bambusuikaleet ja minimaissit.

3. Sekoita soija, hunaja ja makea chilikastike. Lämmitä tortillat ja täytä vihannessekoituksella. Ripottele pinnalle paahdetut seesaminsiemenet ja kastike. Tarjoa heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!