Wokkikasvikset

Nyt itämaista fiilistä keittiöön ja koko perhe yhdessä wokkaamaan!

Ainekset

  • 4 annosta

Raaka-aineet

  • 1 rkl öljyä
  • 3 porkkanaa
  • pala purjoa
  • 1 paprika
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 10 minimaissia
  • pala kiinankaalia

Kastike

  • 2 dl kasvislientä
  • 1 1/2 rkl soijakastiketta
  • 1 1/2 rkl Rajamäen Viinietikkaa
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • 1/2 rkl hunajaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl ohrakasta

Valmistusohje

Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä vielä pari minuuttia. Leikkaa porkkanat, paprika ja kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Hienonna purjo. Puolita maissit ja paloittele kiinankaali.

Kuumenna wokkipannu tai kattila, lisää öljyä ja paista vihanneksia pannulla nopeasti ruskistamatta. Lisää kasvikset pannulle ohjeen mukaisessa järjestyksessä ja kääntele niitä koko ajan.

Kaada kiehuva kastike kasvisten päälle ja hauduta muutama minuutti niin, että kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä. Tarjoa riisin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää jälleen suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Kolmen päivän vierailun aikana kokeillaan rohkeasti uusia raaka-aineita, opitaan maistamaan erilaisia makuja ja haastetaan vanhoja tottumuksia. Kyytiä saavat niin pakastepizzat, sokerikoukut kuin ruokahävikkiongelmat ja tilalle tulevat monipuoliset, värikkäät annokset sekä suunnitelmallisuus. Luvassa on iloista yhdessä tekemistä ja tärkeitä oivalluksia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja