Wokkikasvikset
Nyt itämaista fiilistä keittiöön ja koko perhe yhdessä wokkaamaan!
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 annosta
Raaka-aineet
- 1 rkl öljyä
- 3 porkkanaa
- pala purjoa
- 1 paprika
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 10 minimaissia
- pala kiinankaalia
Kastike
- 2 dl kasvislientä
- 1 1/2 rkl soijakastiketta
- 1 1/2 rkl Rajamäen Viinietikkaa
- 1 rkl tomaattisosetta
- 1/2 rkl hunajaa
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 2 rkl ohrakasta
Valmistusohje
Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä vielä pari minuuttia. Leikkaa porkkanat, paprika ja kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Hienonna purjo. Puolita maissit ja paloittele kiinankaali.
Kuumenna wokkipannu tai kattila, lisää öljyä ja paista vihanneksia pannulla nopeasti ruskistamatta. Lisää kasvikset pannulle ohjeen mukaisessa järjestyksessä ja kääntele niitä koko ajan.
Kaada kiehuva kastike kasvisten päälle ja hauduta muutama minuutti niin, että kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä. Tarjoa riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti