Wokkikasvikset

Nyt itämaista fiilistä keittiöön ja koko perhe yhdessä wokkaamaan!

Ainekset

  • 4 annosta

Raaka-aineet

  • 1 rkl öljyä
  • 3 porkkanaa
  • pala purjoa
  • 1 paprika
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 10 minimaissia
  • pala kiinankaalia

Kastike

  • 2 dl kasvislientä
  • 1 1/2 rkl soijakastiketta
  • 1 1/2 rkl Rajamäen Viinietikkaa
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • 1/2 rkl hunajaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl ohrakasta

Valmistusohje

Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä vielä pari minuuttia. Leikkaa porkkanat, paprika ja kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Hienonna purjo. Puolita maissit ja paloittele kiinankaali.

Kuumenna wokkipannu tai kattila, lisää öljyä ja paista vihanneksia pannulla nopeasti ruskistamatta. Lisää kasvikset pannulle ohjeen mukaisessa järjestyksessä ja kääntele niitä koko ajan.

Kaada kiehuva kastike kasvisten päälle ja hauduta muutama minuutti niin, että kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä. Tarjoa riisin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat