Wokkikasvikset
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5653992/landscape16_9/444/250/e57df42084456785ab8e66eff49f558c/na/577527-7925.jpg)
Nyt itämaista fiilistä keittiöön ja koko perhe yhdessä wokkaamaan!
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 annosta
Raaka-aineet
- 1 rkl öljyä
- 3 porkkanaa
- pala purjoa
- 1 paprika
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 10 minimaissia
- pala kiinankaalia
Kastike
- 2 dl kasvislientä
- 1 1/2 rkl soijakastiketta
- 1 1/2 rkl Rajamäen Viinietikkaa
- 1 rkl tomaattisosetta
- 1/2 rkl hunajaa
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 2 rkl ohrakasta
Valmistusohje
Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä vielä pari minuuttia. Leikkaa porkkanat, paprika ja kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Hienonna purjo. Puolita maissit ja paloittele kiinankaali.
Kuumenna wokkipannu tai kattila, lisää öljyä ja paista vihanneksia pannulla nopeasti ruskistamatta. Lisää kasvikset pannulle ohjeen mukaisessa järjestyksessä ja kääntele niitä koko ajan.
Kaada kiehuva kastike kasvisten päälle ja hauduta muutama minuutti niin, että kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä. Tarjoa riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka