Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vuohenjuustoterriini hunajaomenoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4 annosta

  • 2 paprikaa, keltainen ja punainen
  • 50 g parmankinkkua
  • 250 g chèvrejuustoa
  • 1 liivatelehti
  • 1 dl ranskankermaa
  • 3/4 dl kuohukermaa

Hunajaomenat

  • 2 omenaa
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 tl voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Leikkaa kumpikin paprika neljäksi lohkoksi. Paahda paprikoita uunissa kuori ylöspäin noin 10 minuuttia. Pane paprikat hetkeksi muovipussiin ja poista sitten kuori. Vuoraa pitkänomainen vuoka tuorekelmulla ja parmankinkkusiivuilla niin, että siivut ulottuvat hieman reunan yli. Siivut taitetaan myöhemmin terriinin pohjaksi.

2. Pane liivatelehti likoamaan. Leikkaa chèvrejuustosta reunat ja raasta juusto karkeaksi raasteeksi. Sekoita juustoraasteeseen kerma ja ranskankerma. Purista liivatelehti kuivaksi ja sulata se varovasti miedolla lämmöllä. Kaada liivate juustoseokseen kokoajan sekoittaen niin, ettei seos paakkuunnu. Täytä vuoka kerroksittain juustoseoksella ja paprikasuikaleilla, taita kinkkusiivut pohjaksi, peitä tuorekelmulla ja pane jääkaappiin jähmettymään. Anna jähmettyä mieluiten yön yli.

Tässä alkuruoassa riittää puuhasteltavaa haasteista pitäville kokeille. Makuelämys on täysin uudenlainen - upea yhdistelmä hapanta chévrejuustoa, suolaista parmankinkkua sekä mukana kirpeitä omenoita.

3. Hunajaomenat: Kuori omenat ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuullota lohkoja voissa paistinpannulla. Kaada päälle hunaja, sammuta levy ja anna omenoiden pehmetä jälkilämmöllä. Leikkaa terriini viipaleiksi ja tarjoa hunajaomenoiden kera.

Lisää aiheesta:

Paahtoleivät päärynä- ja homejuustopäällysteinKatkarapupiiraatVoitaikinapiirakat surimilla ja purjollaLohipastrami salaattiMatin pekoni-omena-lohirullavarras, speltto, sitruunavoi ja suklaakakkuLohi-fetapiiras
JuustoAlkuruoatKananmunatonGluteenitonUusivuosiJuhlatLisäkeruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Juusto
  • 19.08.202412:51
    Proteiini

    Helppo raejuustolevite

  • 25.12.202207:15
    Munakas

    Harri Syrjäsen kinkku-juustomunakas

  • 12.04.202218:34
    Pasta

    Ricottapilvet

  • 26.06.201712:57
    Hellapoliisi

    Mac and cheese

  • 02.08.201615:23
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin uunijuusto