Vuohenjuustoterriini hunajaomenoiden kera

Tässä alkuruoassa riittää puuhasteltavaa haasteista pitäville kokeille. Makuelämys on täysin uudenlainen - upea yhdistelmä hapanta chévrejuustoa, suolaista parmankinkkua sekä mukana kirpeitä omenoita.

4 annosta

  • 2 paprikaa, keltainen ja punainen
  • 50 g parmankinkkua
  • 250 g chèvrejuustoa
  • 1 liivatelehti
  • 1 dl ranskankermaa
  • 3/4 dl kuohukermaa

Hunajaomenat

  • 2 omenaa
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 tl voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Leikkaa kumpikin paprika neljäksi lohkoksi. Paahda paprikoita uunissa kuori ylöspäin noin 10 minuuttia. Pane paprikat hetkeksi muovipussiin ja poista sitten kuori. Vuoraa pitkänomainen vuoka tuorekelmulla ja parmankinkkusiivuilla niin, että siivut ulottuvat hieman reunan yli. Siivut taitetaan myöhemmin terriinin pohjaksi.

2. Pane liivatelehti likoamaan. Leikkaa chèvrejuustosta reunat ja raasta juusto karkeaksi raasteeksi. Sekoita juustoraasteeseen kerma ja ranskankerma. Purista liivatelehti kuivaksi ja sulata se varovasti miedolla lämmöllä. Kaada liivate juustoseokseen kokoajan sekoittaen niin, ettei seos paakkuunnu. Täytä vuoka kerroksittain juustoseoksella ja paprikasuikaleilla, taita kinkkusiivut pohjaksi, peitä tuorekelmulla ja pane jääkaappiin jähmettymään. Anna jähmettyä mieluiten yön yli.

3. Hunajaomenat: Kuori omenat ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuullota lohkoja voissa paistinpannulla. Kaada päälle hunaja, sammuta levy ja anna omenoiden pehmetä jälkilämmöllä. Leikkaa terriini viipaleiksi ja tarjoa hunajaomenoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.