Vuohenjuustolla kuorrutetut broilerinfileet
Yllättävää kyllä, ranskalaisen chèvre-juuston hieman terävä maku sopii loistavasti yhteen broilerin kanssa. Vahvasti maustettu tomaattikastike täydentää kokonaisuuden. Tarjoa lisukkeena marinoituja paprikoita sekä riisiä tai couscousia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 4 broilerinfileetä
- 4 viipaletta vuohenjuustoa
- 1 prk tomaattimurskaa
- ½ sitruunan mehu
- 1 hienonnettu sipuli
- 1 puristettu valkosipulinkynsi
- 1 tl currya
- sokeria, suolaa, pippuria
- oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Kuullota sipulia, valkosipulia ja currya öljyssä, älä ruskista. Lisää tomaattimurska ja sitruunamehu. Keitä kastiketta kokoon pari minuuttia ja mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla.
2. Nuiji broilerinfileet ja voitele ne öljyllä. Grillaa noin 3 minuuttia molemmin puolin.
3. Pane fileet uuninkestävään vuokaan ja peitä ne reilulla juustosiivulla. Grillaa tai gratinoi pari minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Tarjoa fileiden lisukkeena kastiketta, paprikaa ja riisiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje