Voilla maustettu graavikala
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5665626/landscape16_9/515/290/6763fde27662f900111d9f68aa71a79f/Og/931962-2339.jpg)
Tarinan mukaan tämä ruoka syntyi lähes vahingossa, kun kokilta tipahti viipale graavilohta voisulaan. Hän nosti palan ylös, maistoi ja totesi maun erinomaiseksi. Tässä herkullisessa kalaruoassa on reilusti suolaa, joten olut sopii hyvin kyytipojaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 300 g lohifileetä nahkoineen
- 300 g ruijanpallasfileetä tai muuta valkolihaista kalaa nahkoineen
- sitruunalohkoja
- 1 dl sokeria
- ½ dl suolaa
- 10 karkeaksi jauhettua valkopippuria
- 1 nippu karkeaksi hienonnettua tilliä
- 1 rkl hienonnettua tilliä
- 1 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 6 rkl suolatonta voita
- tuoreita yrttejä
- perunalunta
Valmistusohje
1. Sekoita sokeri, suola ja pippuri ja hiero seos kalan pintaan. Ripottele päälle tilliä. Pane fileet muovipussiin ja graavaa jääkaapissa yön yli.
2. Raaputa mausteet fileiden pinnasta ja leikkaa fileet ohuiksi viipaleiksi. Pane viipaleet uuninkestävälle tarjoiluvadille tai uuninkestäville lautasille. Ripottele pintaan hienonnettu tilli, persilja ja ruohosipuli. Pane päälle voinokareet.
3. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja kypsennä kalaa 3-5 minuuttia tai kunnes kaikki voi on sulanut. Tarjoa perunalumen, sitruunalohkojen ja tuoreiden yrttien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka