Voilla maustettu graavikala

Tarinan mukaan tämä ruoka syntyi lähes vahingossa, kun kokilta tipahti viipale graavilohta voisulaan. Hän nosti palan ylös, maistoi ja totesi maun erinomaiseksi. Tässä herkullisessa kalaruoassa on reilusti suolaa, joten olut sopii hyvin kyytipojaksi.

4 annosta

  • 300 g lohifileetä nahkoineen
  • 300 g ruijanpallasfileetä tai muuta valkolihaista kalaa nahkoineen
  • sitruunalohkoja
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl suolaa
  • 10 karkeaksi jauhettua valkopippuria
  • 1 nippu karkeaksi hienonnettua tilliä
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 6 rkl suolatonta voita
  • tuoreita yrttejä
  • perunalunta

Valmistusohje

1. Sekoita sokeri, suola ja pippuri ja hiero seos kalan pintaan. Ripottele päälle tilliä. Pane fileet muovipussiin ja graavaa jääkaapissa yön yli.

2. Raaputa mausteet fileiden pinnasta ja leikkaa fileet ohuiksi viipaleiksi. Pane viipaleet uuninkestävälle tarjoiluvadille tai uuninkestäville lautasille. Ripottele pintaan hienonnettu tilli, persilja ja ruohosipuli. Pane päälle voinokareet.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja kypsennä kalaa 3-5 minuuttia tai kunnes kaikki voi on sulanut. Tarjoa perunalumen, sitruunalohkojen ja tuoreiden yrttien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.