Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Voilla maustettu graavikala

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4 annosta

  • 300 g lohifileetä nahkoineen
  • 300 g ruijanpallasfileetä tai muuta valkolihaista kalaa nahkoineen
  • sitruunalohkoja
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl suolaa
  • 10 karkeaksi jauhettua valkopippuria
  • 1 nippu karkeaksi hienonnettua tilliä
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 6 rkl suolatonta voita
  • tuoreita yrttejä
  • perunalunta

Valmistusohje

1. Sekoita sokeri, suola ja pippuri ja hiero seos kalan pintaan. Ripottele päälle tilliä. Pane fileet muovipussiin ja graavaa jääkaapissa yön yli.

2. Raaputa mausteet fileiden pinnasta ja leikkaa fileet ohuiksi viipaleiksi. Pane viipaleet uuninkestävälle tarjoiluvadille tai uuninkestäville lautasille. Ripottele pintaan hienonnettu tilli, persilja ja ruohosipuli. Pane päälle voinokareet.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja kypsennä kalaa 3-5 minuuttia tai kunnes kaikki voi on sulanut. Tarjoa perunalumen, sitruunalohkojen ja tuoreiden yrttien kera.

Tarinan mukaan tämä ruoka syntyi lähes vahingossa, kun kokilta tipahti viipale graavilohta voisulaan. Hän nosti palan ylös, maistoi ja totesi maun erinomaiseksi. Tässä herkullisessa kalaruoassa on reilusti suolaa, joten olut sopii hyvin kyytipojaksi.

Lisää aiheesta:

Täytettyä kirjolohta foliossaMakrillia fenkolin keraGraavilohta mehevän kastikkeen keraKokonaisena paistettu porsaanfileeHalstrattua, pikagraavattua lohta vihannespyttipannun kanssaPaistettua kampelaa Murat´n tapaan
GraavikalaKananmunatonGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Graavikala
  • 30.06.202307:55
    Graavilohi

    Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!

  • 22.12.202115:33
    Graavilohi

    Maailman paras graavilohi Harri Syrjäsen tapaan

  • 16.12.202112:18
    Lohifilee

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 15.12.201707:25
    Marinoitu kala

    Graavisiikaceviche

  • 04.12.201708:11
    Itsenäisyyspäivän herkut

    Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin