Voilla maustettu graavikala

Tarinan mukaan tämä ruoka syntyi lähes vahingossa, kun kokilta tipahti viipale graavilohta voisulaan. Hän nosti palan ylös, maistoi ja totesi maun erinomaiseksi. Tässä herkullisessa kalaruoassa on reilusti suolaa, joten olut sopii hyvin kyytipojaksi.

4 annosta

  • 300 g lohifileetä nahkoineen
  • 300 g ruijanpallasfileetä tai muuta valkolihaista kalaa nahkoineen
  • sitruunalohkoja
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl suolaa
  • 10 karkeaksi jauhettua valkopippuria
  • 1 nippu karkeaksi hienonnettua tilliä
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 6 rkl suolatonta voita
  • tuoreita yrttejä
  • perunalunta

Valmistusohje

1. Sekoita sokeri, suola ja pippuri ja hiero seos kalan pintaan. Ripottele päälle tilliä. Pane fileet muovipussiin ja graavaa jääkaapissa yön yli.

2. Raaputa mausteet fileiden pinnasta ja leikkaa fileet ohuiksi viipaleiksi. Pane viipaleet uuninkestävälle tarjoiluvadille tai uuninkestäville lautasille. Ripottele pintaan hienonnettu tilli, persilja ja ruohosipuli. Pane päälle voinokareet.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja kypsennä kalaa 3-5 minuuttia tai kunnes kaikki voi on sulanut. Tarjoa perunalumen, sitruunalohkojen ja tuoreiden yrttien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!