Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Voileipäleivokset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 12 viipaletta vaaleaa vuokaleipää

Katkaraputäyte

  • 200 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • ½ sitruuna
  • 1 dl majoneesia
  • ½ dl ranskankermaa

Lohitäyte

  • 200 g savulohta
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 1 dl majoneesia
  • ½ dl ranskankermaa

Kuorrutus

  • 1 dl majoneesia
  • ½ d ranskankermaa
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Katkaraputäyte: Hienonna tilli. sekoita majoneesi ja ranskankerma. Lisää joukkoon tilli ja sekoita tasaiseksi. Hienonna katkaravut ja lisää seokseen. Purista sitruunamehu. Mausta katkaraputäyte sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

2. Lohitäyte: Hienonna tilli. Sekoita majoneesi ja ranskankerma. Lisää joukkoon tilli ja sekoita tasaiseksi. Suikaloi lohi ja lisää seokseen. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita ranskankerma ja majoneesi kuorrutusta varten. Mausta suolalla ja pippurilla. Painele leipäviipaleista lasilla kiekkoja. Levitä yhdelle leipäkiekolle katkaraputäytettä. Peitä se toisella kiekolla ja levitä päälle lohitäytettä. Pane kanneksi kolmas leipäkiekko. Kuorruta leivos kauttaaltaan ranskankermasta ja majoneesista sekoitetulla tahnalla ja pyörittele lopuksi hienonnetussa persiljassa.

Nämä suolaiset leivokset ovat silkkaa ylellisyyttä! Katkarapu- ja lohitäytteiset herkkupalat kruunaavat juhlan - tarjoa ne alkupaloina tai pikkusuolaisena purtavana illanistujaisissa.

Lisää aiheesta:

Lohivoileipäkakku – helppo nakuvoileipäkakku Alkuruokalautanen kolmella lohellaKolme kylmää kesäkastikettaUunikuutiot ja tartarkastikeFriteeratut katkaravut sitruunamajoneesin keraAlkupalasandwich lohiruusukkeiden kera
Cocktail alkupalatVappuUusivuosiBrunssiAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Cocktail alkupalat
  • 21.12.202416:00
    Joulu

    Joulun ja uudenvuoden syötävät kranssit

  • 14.12.202409:45
    Jouluruoka

    Helpot joulun cocktailpalat

  • 15.12.202313:17
    Tahnat

    Savuporotahna

  • 13.12.202314:56
    Nopeat ja helpot

    Helpot cocktailpalat

  • 01.04.202214:43
    Peruna

    Itse tehdyt sipsit eli perunalastut uunissa