Vaahdota munat ja sokerit vaaleaksi, erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauho ja leivinjauhe yhteen ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele varovasti sekaisin.
Kaada taikina esivalmistellulle uunipellille ja paista noin 10–12 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Anna pohjan jäähtyä hetki.
Aseta puhdas leivinpaperi työtasolle ja sirottele sille sokeria. Kumoa hieman jäähtynyt pohja sokerin päälle ja rullaa paperin kanssa kääröksi. Anna pohjan jäähtyä rullattuna täytteen valmistuksen ajan.
Koko Suomi leipoo -ohjelman voittajanakin tunnettu ruokavaikuttaja Liisa Westerberg jakoi kääretorttuvinkkejä Huomenta Suomessa 4.5.2025. Perinteinen mansikkakääretorttu on varma valinta.
Täyte:
Mittaa mascarpone, kerma, tomusokeri ja vaniljasokeri kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori täytteen joukkoon. Purista joukkoon myös 2 rkl sitruunamehua. Sekoita tasaiseksi. Huuhdo ja paloittele mansikat.
Rullaa pohja auki ja levitä sille mascarponetäyte. Jätä noin 3 cm pohjan toisesta reunasta tyhjäksi, jottei täyte pursu ulos rullatessa.
Levitä päälle mansikat ja ripottele pinnalle tomusokeria. Rullaa tiiviiksi rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen.
Kääri tiukasti paperiin ja anna asettua hetki jääkaapissa. Koristele halutessasi kermavaahdolla, marjoilla ja makeisilla.