Pohja
- Kuumenna uuni 200 °C:seen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla
- Vaahdota munat ja sokerit vaaleaksi, erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauho ja
leivinjauhe yhteen ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele varovasti sekaisin. - Kaada taikina
esivalmistellulle uunipellille ja paista noin 10–12 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Anna pohjan jäähtyä hetki. - Aseta puhdas leivinpaperi työtasolle ja sirottele sille sokeria. Kumoa hieman jäähtynyt pohja sokerin päälle ja rullaa paperin kanssa kääröksi. Anna pohjan jäähtyä rullattuna täytteen valmistuksen ajan.
Täyte
- Mittaa mascarpone, kerma, tomusokeri ja vaniljasokeri kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
- Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori täytteen joukkoon. Purista joukkoon myös 2 rkl sitruunamehua. Sekoita tasaiseksi. Huuhdo ja paloittele mansikat.
- Rullaa pohja auki ja levitä sille mascarponetäyte. Jätä noin 3 cm pohjan toisesta reunasta tyhjäksi, jottei täyte pursu ulos rullatessa.
- Levitä päälle mansikat ja ripottele pinnalle tomusokeria. Rullaa tiiviiksi rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen.
- Kääri tiukasti paperiin ja anna asettua hetki jääkaapissa. Koristele halutessasi kermavaahdolla, marjoilla ja makeisilla.
Lisää Liisan vinkkejä www.makeaa.fi -blogissa ja Instagramissa: @liisawesterberg.