Vohvelisydämet lohen ja avokadon kera

Nopeimmin vohvelit valmistuvat valmiista taikinasta, mutta taikinan voi toki tehdä myös itse.

Ainekset

  • 1 pkt vohvelitaikina-aineksia
  • 4 avokadoa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 200 g kylmäsavulohta viipaleina

Valmistusohje

1. Valmista vohvelit paketin ohjeen mukaan. Laita ne paistettuasi ritilälle, jotta ne eivät pehmene. Laita ritilä 50-asteiseen uuniin. Laita uuninluukun väliin puulusikka, jotta luukku pysyy hieman raollaan. Näin vohvelit pysyvät lämpiminä ja rapeina.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet, kuori ne. Kaksi avokadoa soseutetaan ja kaksi paloitellaan sentinkokoisiksi kuutioiksi. Sekoita sitruunamehun kanssa ja mausta suolalla ja pippurilla.

3. Laita jokaiselle vohvelisydämelle ruokalusikallinen avokadoseosta. Koristele puolikkaalla lohiviipaleella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.