Vohvelisydämet lohen ja avokadon kera
Nopeimmin vohvelit valmistuvat valmiista taikinasta, mutta taikinan voi toki tehdä myös itse.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- 1 pkt vohvelitaikina-aineksia
- 4 avokadoa
- 1 rkl sitruunamehua
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 200 g kylmäsavulohta viipaleina
Valmistusohje
1. Valmista vohvelit paketin ohjeen mukaan. Laita ne paistettuasi ritilälle, jotta ne eivät pehmene. Laita ritilä 50-asteiseen uuniin. Laita uuninluukun väliin puulusikka, jotta luukku pysyy hieman raollaan. Näin vohvelit pysyvät lämpiminä ja rapeina.
2. Halkaise avokadot ja poista kivet, kuori ne. Kaksi avokadoa soseutetaan ja kaksi paloitellaan sentinkokoisiksi kuutioiksi. Sekoita sitruunamehun kanssa ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Laita jokaiselle vohvelisydämelle ruokalusikallinen avokadoseosta. Koristele puolikkaalla lohiviipaleella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan